To ΣΔΟΕ ψάχνει λογαριασμούς 8 πολιτικών

To ΣΔΟΕ ψάχνει λογαριασμούς 8 πολιτικών Facebook Twitter
3

Οκτώ πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σύμφωνα με επίσημο έγγραφο το οποίο έχει φτάσει στη βουλή και το επικαλείται σε χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Real News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα πολιτικά πρόσωπα, υπουργοί και υφυπουργοί των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-για τα οποία η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων ανοίγει λογαριασμούς με των ίδιων και συγγενικών τους προσώπων με ταχύτατες διαδικασίες είναι τα εξής: Γιάννης Ανθόπουλος, Γιώργος Βουλγαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Τάσος Μαντέλης, Γιάννος Παπαντωνίου, Φεβρωνία Πατριανάκου, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Απόστολος Φωτιάδης.

 

To ΣΔΟΕ ψάχνει λογαριασμούς 8 πολιτικών Facebook Twitter

Σύμφωνα με την εφημερίδα το έγγραφο του ΣΔΟΕ πήγε στη βουλή μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη. Ο κ. Τσούκαλης ζητούσε από τον κ. Στουρνάρα να μάθει ποια πολιτικά πρόσωπα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ αυτή τη χρονική περίοδο.

Για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Ανθόπουλο ερευνώνται υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιρειών και έχουν ανοίξει ήδη οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Σχετικά με τον βουλευτή, πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ερευνάται το το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη καθώς και για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και για τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου. Ανάλογος έλεγχος διεξάγεται και για Βουλγαράκη και Πελέκη.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος ερευνάται για την προέλευση των εισοδημάτων του ενώ έχει ζητηθεί άνοιγμα λογαριασμών τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες του.

Στη λίστα των οκτώ που ελέγχονται είναι και ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης και ελέγχονται τα εισοδήματά του, όπως και οι εκλογικές του δαπάνες, για την περίοδο 2000-2001. Παράλληλα ερευνάται και η περιουσιακή του κατάσταση.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM