Γαβρόγλου μετά την απόφαση ΣτΕ για τα θρησκευτικά: Το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε

Γαβρόγλου μετά την απόφαση ΣτΕ για τα θρησκευτικά: Το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Τη νέα απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών σχολίασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, αναφέροντας πως «Μία πρώτη αντίδραση είναι ότι προφανώς το Συμβούλιο της Επικρατείας το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε, κάθε εβδομάδα από μία απόφαση». 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε ότι «η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας». 

Ανέφερε ότι η νέα απόφαση είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και υποστήριξε ότι επειδή αφορά σε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση, του Ν. Φίλη, δεν έχει επίπτωση στη διδασκαλία του μαθήματος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της.

«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που τα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια