Στην Αθήνα ο Γιούνκερ - Ποιους συναντά και η ατζέντα της επίσκεψης

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ - Ποιους συναντά και η ατζέντα της επίσκεψης Facebook Twitter
0

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  ο οποίος σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10:50 και μετά την ολοκλήρωσή της οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Προηγουμένως, στις 10:00 θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα βρίσκονται όλα τα ζητήματα που άπτονται της οικονομίας, υπό το πρίσμα των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, που διαψεύδουν για ακόμη μία φορά τις υπεραπαισιόδοξες προβλέψεις και τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα.

Επίσης, αναμένεται να τεθούν θέματα σχετικά με την αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας, την περαιτέρω αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και του «πακέτου Γιούνκερ», καθώς και την πορεία για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα.

Στις συνομιλίες αναμένεται επίσης, να τονιστεί η ανάγκη υλοποίησης των δεσμεύσεων των εταίρων για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Πέραν της οικονομίας, στη συζήτηση Τσίπρα-Γιούνκερ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και ζητήματα των περιφερειακών εξελίξεων, των ευρωτουρκικών σχέσεων καθώς και του προσφυγικού.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραστεί σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, κατά την οποία ο πρόεδρος Γιούνκερ θα απευθυνθεί προς την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM