Βολές κατά της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών, μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Βολές κατά της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών, μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού προστασίας του Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα για το θέμα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας, εκφράζει ο πολιτικός κόσμος, μετά το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος βρισκόταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γεωργιος Γεννηματάς» εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά την ένοπλη ληστεία στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Νίκος Τόσκας εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του επιχειρηματία.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.  Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους αλλά και άσκησαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα της ασφάλειας και της έξαρσης της εγκληματικότητας.

ΝΔ: Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση την πολιτική της στον τομέα ασφάλειας 

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απευθύνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει - έστω και τώρα - την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας.

Στη ΝΔ τονίζουν πως ο «θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη και όπως λένε υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, ενώ καλούν την κυβέρνηση να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες, να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους, να ενισχύσει την ομάδα "Δίας" και να επανασυστήσει την Ομάδα "Δέλτα". Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν».

Γεννηματά: «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών»

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, που δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα» αναφέρει.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι δικαιολογημένη η οργή για τους υπουργούς της [κυβέρνησης] που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή...» λέγοντας ότι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια», υπογράμμισε.

Θεοδωράκης: Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία

«Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα & Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του», ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM