Καμμένος: Όποιος υψώνει σημαία θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί

Καμμένος: Όποιος υψώνει σημαία θα πρέπει να είναι και έτοιμος να την υπερασπιστεί Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
4

Nα υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία κάλεσε τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Κοινοβουλίου.


Ακόμη, έκανε λόγο για παραλήρημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το θέμα των Ιμίων.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης και στα περιστατικά της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες. Μεταξύ άλλων, είπε: «Εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου, θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στο στρατό και να πει ότι "εγώ αποφάσισα σήμερα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε, σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε". Και ας τους δώσουμε και δύο G3, λοιπόν, να έρθουν στην εθνοφυλακή και να την υπερασπιστούν και οι ίδιοι.

»Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί πρέπει να μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία, αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις, θα την υπερασπιστεί με το αίμα του και μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις τώρα που είναι Πάσχα ας βάλουμε στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει μετά το φυλάκιο να το υπερασπιστεί...

»Την υπερασπιζόμαστε βεβαίως και θα υπερασπιστούμε όποια σημαία όπου και αν είναι, αλλά η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια του συμβόλου της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας, είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και τη δυνατότητα εν συνεχεία να μπορέσει να τη στηρίξει».

«Οι προβλεπόμενες σημαίες, όπως υπάρχει ο σχεδιασμός, εκεί που πρέπει να μπουν, έχουν μπει και τις προασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, στρατός, έθνος, πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης», πρόσθεσε.

 
Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κε Καμμενε, αραγε αν η Τουρκια καποια στιγμη θα ενοχλειται για την ελληνικη σημαια στις παρελασεις μας, θα πρεπει να την ρωταμε ή μηπως να οπλιζουμε τα παιδια μας με G3; Τα συνορα μας υποτιθεται οτι ειναι καλως ορισμενα εδω και δεκαετιες, χωρις γκριζες ζωνες, οποτε αν ειμασταν ενα σοβαρο κρατος δεν θα μας γλενταγαν οι Τουρκοι ετσι για την εσωτερικη τους καταναλωση. Αν τους αφησουμε να αμφισβητουν καποιες βραχονησιδες συντομα θα βρεθουμε στην ιδια κατασταση για μεγαλυτερα ακριτικα νησια και γιατι οχι ολο το Αιγιο, αφου αυτη ειναι η ορεξη τους.
ΨεΚασμμένες ηλιθιότητες. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όσοι μιλούν για 1821, νίκες και επαναστάσεις. Την επόμενη φορά όποιος επιθυμεί να σηκώσει σημαία σε βραχονησίδα, ας επικοινωνήσει προσωπικά με τον ΥΕΘΑ. Εκείνος να φορέσει την στολή παραλλαγής, να πάρει και τα πιστόλια του Patton και να υπερασπιστεί τα όσα λέει. Γιατί πολύ εύκολα το 1821 γίνεται 1897.