Bloomberg: Απέναντι σε πολλά ανοιχτά μέτωπα η κυβέρνηση του Τσίπρα

Bloomberg: Απέναντι σε πολλά ανοιχτά μέτωπα η κυβέρνηση του Τσίπρα Facebook Twitter
SOOC
0

Στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα, αναφέρεται με νέο του άρθρο το Bloomberg.

Εν όψει της ελληνικής εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, ο 43χρονος Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει προκλήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπως σημειώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

O Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι η ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης, πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης τον Ιούλιο, σε συνδυασμό με κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους, θα επιτρέψει μια «καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα», αλλά όσοι του ασκούν κριτική δεν είναι βέβαιοι πως αυτό θα έχει θετική επίπτωση για την κυβέρνηση στο εκλογικό σώμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε το μεγάλο λάθος να παίξει πολύ νωρίς το χαρτί της «καθαρής εξόδου», παρά την έλλειψη σχεδίου για την ελληνική οικονομία στην περίοδο μετά τη διάσωση», δήλωσε ο συμπρόεδρος των συμβούλων Teneo Intelligence στο Λονδίνο, Βολφγκάνο Πίκολι.

Μετά από 8 χρόνια οικονομικής ύφεσης και τρία προγράμματα διάσωσης, οι δανειστές θα κληθούν να αποφασίσουν για το κατά πόσο υπάρχει ανάγκη ενός μετα-σωστικού προγράμματος για την Ελλάδα.

Οποιαδήποτε εσωτερική αμφισβήτηση θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τη λεπτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Τσίπρα πριν τις εθνικές εκλογές που προγραμματίζονται για το επόμενο έτος, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Στο εγχώριο μέτωπο ξεχωρίζουν οι προετοιμασίες για την οικονομική κατάσταση μετά το τέλος της περιόδου διάσωσης αλλά και οι πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά το τέλος του προγράμματος.

Όπως τονίζει το Bloomberg, εκτός από τις πολιτικές εντάσεις με τους αντιπάλους του ο Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει ακόμα και τους συμμάχους. 

Παράλληλα, η διπλωματική ένταση οξύνεται με την Τουρκία ενώ περιφερειακή αστάθεια προκύπτει και από το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM