Απεργία την Πρωτομαγιά

Κουβέλης: Είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε οποιονδήποτε αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Κουβέλης: Είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε οποιονδήποτε αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα Facebook Twitter
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και ακολούθως τη Φρεγάτα Φυλακής Σκοπούντος ΛΗΜΝΟΣ.
5

«Είμαστε μια χώρα της ειρήνης» αλλά και «που ξέρει να προστατεύει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα», δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης, διαβεβαιώνοντας πως οι πιέσεις για την άμεση επιστροφή των δύο στρατιωτικών γίνονται σε πολλαπλά επίπεδα. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβουλή, διότι πέρα από το ότι είμαστε μια χώρα της ειρήνης, ταυτόχρονα είμαστε και μια χώρα που ξέρει να προστατεύει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή επίσκεψη του στην 135 σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και τη φρεγάτα Λήμνος για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό ενόψει του Πάσχα.

Η Ελλάδα είναι «μια χώρα που θέλει να προάγει την ειρήνη και την καλή συνεργασία όχι μόνο με τη γειτονιά μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν διεκδικούμε τίποτα που δεν μας ανήκει. Έχουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται με σαφήνεια από το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα από τις Διεθνείς Συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ως χώρα έτοιμοι, με αυτό το σημαντικό έμψυχο υλικό, να αποτρέψουμε τον οποιονδήποτε θέλει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε δε σαφές ότι «την ειρήνη υπηρετούμε και δεν εντάσσεται η πολιτική της χώρας μας σε καμία κλιμάκωση των εντάσεων που επιδιώκει η γειτονική χώρα».

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία , ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι «είναι παράνομη η κράτησή τους και μάλιστα μια κράτηση η οποία ξεπερνάει πια τον μήνα». «Σήμερα βρισκόμαστε στην 33η ημέρα κράτησής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης. Διεκδικούμε την άμεση επιστροφή των στρατιωτικών μας στελεχών στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια το χρόνο επιστροφής τους, εκείνο όμως, το οποίο επισημαίνω, είναι ότι συστηματικά, επίμονα, δραστήρια αναδεικνύουμε το θέμα, ασκούμε τις πιέσεις μας στα πολλαπλά επίπεδα και φιλοδοξούμε για την επιστροφή τους», τόνισε, ενώ επισήμανε: «Ένα απλό διασυνοριακό επεισόδιο, που στο πρόσφατο, όσο και στο πιο μακρινό παρελθόν λυνόταν με μια απευθείας συνεννόηση, η Τουρκία το ενέταξε στην κλιμακούμενη ένταση και μετέτρεψε αυτή την απλή υπόθεση, του απλού επίσης διασυνοριακού περιστατικού, σε μέγεθος και στοιχείο της έντασης που θέλει να κλιμακώνει».

Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης εξήρε το προσωπικό των δυο μονάδων για τη γενναιότητα, την αυτοθυσία, την ετοιμότητα το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης διαβεβαιώνοντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι ήσυχη και ταυτόχρονα περήφανη για αυτά που προσφέρετε στην πατρίδα».

Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και υποδέχθηκαν στην 135 σμηναρχία Μάχης ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, και στη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καμια αντιπαλοτητα να κανουν οι Τούρκοι μια λιστα με νησια του αιγαιου που θέλουν, να τους τα τυλιξουμε και να τα δωσουμε και θα μαστε φιλοι ξανα.
Ατμαν - παντα υπηρχε καποιο κομματι του πολιτικο-στρατιωτικου κατεστημενου της γειτονας που αμφισβητουσε την εθνικη μας κυριαρχια σε καποια νησια. Ομως δεν επιδιδονταν σε εμπρηστικες δηλωσεις οπως τελευταια και τουλαχιστον απο το 96 και μετα. Μπορει να εχει δημιουργηθει η κλιμακωση απο τις ελληνικες ερευνες για ενεργεια στα οικοπεδα της Κυπρου, η ουσια ομως ειναι οτι μια τετοια κλιμακωση και οποιαδηποτε αναφλεξη δεν βοηθα ουτε τους τουρκους, γιατι θα αμβλυνει την ηδη προβληματικη της σχεση με την Ευρωπη και θα τερματισει την σημαντικοτατη της σχεση με την Αμερικη. Η μονη χωρα που θα επωφεληθει σημαντικοτατα απο μια αναφλεξη θα ειναι το Ισραηλ που ηδη το παιζει νεα φιλη σε μια γονατισμενη Ελλαδα και αντιπαθει πλεον την Τουρκια.
η Τουρκια εχει αλλαξει αρδην προσανατολισμο απο τον νεοΣουλτανο και απο το πραξικοπημα ιδιως και μετα.Η ΕΕ ειναι πολύ περιοριστική και πολύ βαρετη για τις φιλοδοξιες της - δεν θελει ολος ο κοσμος να γινει Ελβετια κ Σουηδια - κακως για αυτους.
Λες : η Τουρκια εχει αλλαξει....για αυτους.Δε τα πολυ-πιστευω αυτα. Το πραξικοπημα ειναι ενα πολυ περιεργο γεγονος. Θυμιζε αραβικη ανοιξη. Εχω τις υποψιες μου. Ο Ερντογαν ηταν παντα αυταρχικος, αλλα δεν θα πρεπει να παρερμηνευθει η αντιδραση του στην αντιτουρκικη πολιτικη του Ισραηλ για να μη πω και της Δυσης. Η Τουρκια ανεκαθεν ειχε μια αβολη σχεση με τη Δυση ( δες για παραδειγμα σχεση Τουρκιας με Γερμανια και Γαλλια τους δυο πυλωνες της ηπειρωτικης Ευρωπης ). Ομως η στενη του σχεση με το Ισραηλ τερματισε μολις το 2010-2011. Χτες ! Γιατι δε λεγανε τον Ερντογαν σουλτανο το 09 ; Το 99 γι αυτα που εκανε στους κουρδους για παραδειγμα 'η τους δημοσιογραφους ;;; Προτεινω οτι η μηντιακη υποσταση της Τουρκιας ( δηλαδη τον τροπο με τον οποιο συλλαμβανεται η Τουρκια στον δυτικο κοσμο ), εχει να κανει στο μεγαλυτερο βαθμο με τον τερματισμο της σχεσης με το Ισραηλ το 2010 στο Νταβος. Κι οτι η Ελλαδα δε πρεπει να προκαλει την Τουρκια με το να κοκορευεται πλεον εκ του ασφαλους επειδη το Ισραηλ μας τραβηξε στην αγκαλια του ( αγκαλια του σημαινει οτι οι αμερικανικες βασεις απο Τουρκια θα πανε Ελλαδα, θα μας καθαριστει το ιματζ στην Αμερικη, θα μας πουλησει το Ισραηλ μυστικα στρατιωτικα για την Τουρκια ( αφου ηταν φιλαρακια για δεκαετιες ), κοκ. Αν για παραδειγμα εγω ειμαι τουρκος θα ειχα γινει πυρ και μανια βλεποντας τους ρωμιους να εκμεταλευονται το δικο μου θαρρος να πω την αληθεια για το Ισραηλ δημοσιως. Πρεπει να δουμε και την αλλη πλευρα. Εκτος πια κι αν ξεχασαμε για τους παλαιστινιους αφου τωρα θα γινουμε Ελβετια κ Σουηδια....Ευχαριστω, ν