Κοτζιάς για Σκοπιανό: Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση να είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο βήμα

Κοτζιάς για Σκοπιανό: Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση να είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο βήμα Facebook Twitter
EPA/ALEX HALADA
0

Την ελπίδα ότι στην επόμενη συνάντηση, για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, θα μπορέσει να γίνει ένα μεγάλο βήμα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τη Βιέννη.

Ο Έλληνας υπουργός είχε πολύωρη συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

«Είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μάς φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης» δήλωσε μετά τη συνάντηση o υπουργός Εξωτερικών. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει υπάρξει κάποια σύγκλιση στα μεγάλα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες, ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως υπάρχει μια σύγκλιση για τη μέθοδο με την οποία θα λυθεί το ζήτημα. 

Όπως ανέφερε: «Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα».

 

«Ήταν σπουδαία η δουλειά που έκαναν οι διπλωμάτες μας, που διαμορφώσαμε παράλληλα με τη συζήτηση για τη λύση του ονοματολογικού, τη θετική μελλοντική ατζέντα για τη συνεργασία και την κοινή πορεία των δύο κρατών εφόσον -όπως ελπίζω- λυθεί το ονοματολογικό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο ραντεβού, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε θετικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει «για όλα τα αναγκαία βήματα σχεδιασμός και συμφωνία».

Από την πλευρά του, μετά την τριμερή συνάντηση, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, έκανε λόγο για μεγάλη βελτίωση στις συνομιλίες για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αλλά και για δύσκολα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM