Απεργία την Πρωτομαγιά

Σαμαράς: «Αν βγούμε τώρα από το ευρώ, θα χάσουμε το 80% του επιπέδου ζωής»

Σαμαράς: «Αν βγούμε τώρα από το ευρώ, θα χάσουμε το 80% του επιπέδου ζωής» Facebook Twitter
7

Δραματική έκκληση προς τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα έκανε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα σε λίγα χρόνια ο ελληνικός λαός έχει χάσει το 35% του εισοδήματος του, «κάτι που δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα», αλλά «αν βγαίναμε τώρα από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009.»

Επανέλαβε δε ότι δεν πρόκειται να ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις και σημείωσε ότι όταν θα πιάσουμε στους στόχους και θα τους ξεπεράσουμε, θα αποκατασταθούν οι αδικίες σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

"Αυτές θα είναι οι τελευταίες τέτοιες περικοπές γιατί άλλες δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η ψήφιση των επόμενων περικοπών πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση. Δεν παλεύουμε μόνο για την εκταμίευση της δόσης. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 31,5 δισ., ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα», είπε επίσης ο πρωθυπουργός που σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στο αν θα πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία σημείωσε: «Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι αυτή αφορά μόνο τους τραπεζίτες. Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει οικονομία. Επιστρέφουμε στην εποχή του λίθου».

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είναι μαζί μας διστάζουν αλλά κάνω έκκληση να μην κάνουν πίσω και να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε ακόμη στέλνοντας μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους και κυρίως στη ΔΗΜΑΡ. «Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.


"Σας καλώ να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί αποφασιστικά χωρίς μεμψιμοιρία", είπε και κατέληξε "είμαστε η εγγύηση της αναγέννησης αυτού του τόπου"

7

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM