Απεργία την Πρωτομαγιά

Βούτσης: Εξετάζεται η αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις μετά το επεισόδιο με τον Λαγό

Βούτσης: Εξετάζεται η αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις μετά το επεισόδιο με τον Λαγό Facebook Twitter
SOOC
0

«Αν αυτά συμβαίνουν στη Βουλή, φανταστείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και τι θα συμβεί αν εμείς δεν στείλουμε το μήνυμα ότι δεν ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για το σοβαρό επεισόδιο με τον χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγό.

 

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εξετασθεί η εφαρμογή του μέτρου της αποβολής της ΚΟ της Χρυσής Αυγής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τις συνεδριάσεις.

«Αυτό το μίσος με χαρακτηριστικές εκφορές για προδότες και κρεμάλες, δείχνουν στρατηγική έντασης. Αυτή η στρατηγική, για να αποδυναμωθεί δεν θα πρέπει απλώς να περιθωριοποιηθεί και να αποκλειστεί θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους του τόνους και όλη την δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου.

Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στη χώρα μας πού οδηγούν, όταν το αυγό του φιδιού, συνεχώς -με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις- το ζεσταίνεις και του διαμορφώνεις την υπόσταση μιας μεγάλης επικινδυνότητας μέσα στη χώρα» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής.

«Οι αναφορές αυτές, φαίνεται ότι αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης, επίθεσης, διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους, έτσι ώστε να δημιουργούν τα αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στη γείτονα χώρα, αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν, να στηλιτευτούν, να απομονωθούν και να κολασθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο από τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και στον δημόσιο λόγο», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

Συνέχισε, λέγοντας πως «αυτό πρέπει να μας συνέχει όλους ως καθήκον. Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, είτε σε απομονωμένες δικαστικές αίθουσες της περιφέρειας, είτε σε κωμοπόλεις και δήμους, είτε σε δρόμους όταν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι αυτές οι νοοτροπίες».

Και δεύτερο επεισόδιο με βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ένα ακόμη επεισόδιο που διαδραματίστηκε προ ολίγων ωρών, όταν η σύζυγος στελέχους της ΧΑ, μέσα στην Βουλή, παίρνοντας τα παιδιά της από τον παιδικό σταθμό, εξύβρισε κατά τον χειρότερο τρόπο, και με απίστευτες ύβρεις, παρόντων πολλών ανθρώπων, τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, το επεισόδιο αυτό, δεν έγινε γνωστό, «η Δημοκρατία λειτουργεί με τρόπο παιδαγωγικό, αποτρεπτικό και ανεκτικό αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρό», δεδομένου ότι η κυρία αναγνώρισε την ευθύνη της και ζήτησε συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο κ. Ζεϊμπέκ αποδέχθηκε τη συγγνώμη της.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM