Για φορολογική βαρβαρότητα κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Για φορολογική βαρβαρότητα κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
SOOC
0

Επίθεση στην συγκυβέρνηση και δριμεία κριτική στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική εξαπολύει με νέα ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «τραγική φορολογική πολιτική», υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία καθαρή έξοδος με την κοινωνία «γονατισμένη». 

Κάνοντας λόγο για «φορολογική βαρβαρότητα», το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι «σκληρή, άδικη, αντιαναπτυξιακή, αναποτελεσματική και παντελώς αδιέξοδη».

«Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ που επιρρίπτει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την δρομολογημένη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου που θα οδηγήσει «ακόμα περισσότερους σε φτωχοποίηση».

Άλλωστε οι πρόσφατες εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της EUROSTAT καταγράφουν τις «θλιβερές πρωτιές» της χώρας το 2017 στην υπερφορολόγηση.

Κατά το ΠΑΣΟΚ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε τρόπους να «κατάσχει» μισθούς, συντάξεις και λογαριασμούς των 1.000 ευρώ, αλλά στο κυνήγι του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών και τσιγάρων δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο. 

«Επιβάρυνε δυσανάλογα τους πιο αδύναμους αφού η σχέση έμμεσων/άμεσων φορών από το 1,15 που ήταν έφτασε στο 1,33 όσο και τις ένδοξες μέρες της περιόδου 2004-09, που τόσο αγαπάει ο κ. Τσίπρας».

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει την αύξηση όλων «ανεξαιρέτως» των συντελεστών άμεσης και έμμεσης φορολογία, με την παράλληλη μείωση των δημοσίων εσόδων εξαιτίας της απόκρυψης εισοδημάτων και της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων.

«Παρά τις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων και την καταιγίδα των κατασχέσεων τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν στα 102 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 43,5 δισ. δημιουργήθηκαν επί των ημερών τους. Η ρεαλιστική εκτίμηση είναι στο τέλος του 2018 τα ληξιπρόθεσμα θα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως σε αυτή την πραγματικότητα ο Αλέξεις Τσίπρας ονειρεύεται και διαλαλεί «την αυταπάτη της καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM