ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αβραμόπουλος: Η επιτροπή για τη Novartis έχει χάσει τη νομιμοποίησή της

Αβραμόπουλος: Η επιτροπή για τη Novartis έχει χάσει τη νομιμοποίησή της Facebook Twitter
SOOC
0

Η προκαταρκτική επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στην Υγεία έχει χάσει τη νομιμοποίησή της μετά την αποχώρηση όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει με επιστολή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της επιτροπής, Θοδωρή Δρίτσα για την απόφασή του να μην προσέλθει υπό τις παρούσες συνθήκες στην επιτροπή, κατόπιν της πρόσκλησης που του έγινε.

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Υγείας, οι βουλευτές που έχουν παραμείνει στην επιτροπή, ταυτίζονται «απολύτως» με εκείνους που υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η επιτροπή έχει απολέσει με αυτή τη σύνθεση την εκπροσώπηση όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει επίσης ότι «κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα Δικαίου» δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν οι μάρτυρες της υπόθεσης που αναφέρονται στο πρόσωπό του στη δικογραφία - χωρίς προστασία και αφού αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπενθυμίζει ότι για την υπόθεση αυτή έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά των μαρτύρων, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση και ζητά τη διερεύνηση ενδεχόμενης κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος από συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς.

Επιπλέον έχει καταθέσει δύο αιτήσεις στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την ανάκληση των πράξεων του εισαγγελέα Πρωτοδικών με τις οποίες «οι δύο ψευδομάρτυρες χαρακτηρίσθηκαν παρανόμως προστατευόμενοι μάρτυρες».

Ο ίδιος διαβεβαιώνει πως εφόσον εξασφαλιστεί η νόμιμη σύνθεση της επιτροπής, με την παρουσία όλων των μελών της και κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν, θα προσέλθει και αυτός για να καταθέσει τα «συντριπτικά στοιχεία» που, όπως λέει, διαθέτει.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM