Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική για τη Novartis

Αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική για τη Novartis Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ και τις «προειδοποιήσεις» της ΔΗΣΥ, τελικά αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την Προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Eπίσης η αντιπολίτευση κατήγγειλε την δικομματική πλειοψηφία ότι «συνεχίζει και κλιμακώνει έναν σχεδιασμό που οδηγεί σε φιάσκο και σπίλωση πολιτικών της αντιπάλων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτούν την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και η απόρριψη των αιτημάτων της NΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται ότι οδήγησε σε αδιέξοδο την Προανακριτική επιτροπή.


Έτσι, όπως είχαν προαναγγείλει η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, αποχώρησαν από την Προανακριτική, επισημαίνοντας ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει ο σχεδιασμός της σκευωρίας.


Από την συνεδρίαση αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Ως κίνηση «φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου», χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για τη Novartis.

Υπογραμμίζει δε πως «ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι η ΝΔ υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM