Άγρια κόντρα Βασιλειάδη με βουλευτές για τον Σαββίδη

Άγρια κόντρα Βασιλειάδη με βουλευτές για τον Σαββίδη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Κόντρα στη Βουλή προκάλεσαν τα γεγονότα της Τούμπας, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, να βρίσκεται απολογούμενος για τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης βρισκόταν στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις και δέχτηκε «επίθεση» από τους βουλευτές Γιώργο Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ και Αριστείδη Φωκά από την Ένωση Κεντρώων, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τον ΠΑΟΚ, έκαναν λόγο για μεροληπτικές αποφάσεις σε βάρος της ομάδας.

Οι δύο βουλευτές θέλησαν να αναδείξουν τον κ. Σαββίδη ως θύμα του αθηνοκεντρικού συστήματος που κυνηγά τις επενδύσεις.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς ανέφερε: «Όλα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Έχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση και μετά μας λέει ότι το γκολ μετράει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κανονισμός λέει υποβιβασμός στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο».

«Απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα να επενδύσει εκατομμύρια, αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα από τα χέρια του Τούρκου, προσφέρει θέσεις εργασίας, βοήθησε το ποδόσφαιρο. Θέλει ένα ποδόσφαιρο να είναι 100% καθαρό και να παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο. Τέτοια παρωδία δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά», συνέχισε.

«Θέλω να μου απαντήσετε αν θα ελέγξετε και τους δύο εγκληματίες διαιτητές. Δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα να μην παίρνει το νταμπλ και να κυνηγιέται από το σύστημα. Τι έγινε με την «παράγκα», κύριε υπουργέ; Τι έγινε με την εγκληματική οργάνωση; Τίποτα απολύτως. Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ» ανέφερε ο κ. Φωκάς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απαντώντας στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων αντέτεινε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κρίνει δικαστικές αποφάσεις ούτε είναι «δικαστής ή καδής για να δικάσει».

«Μου λέτε να ελέγξω τους δικαστές. Οι δικαστές στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν ελέγχονται. Δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση. Αν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα κριθούν, θα ανανεωθεί η θητεία τους. Αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν θα ανανεωθούν οι θητείες τους», είπε.

Και συνεχίζοντας είπε: «Είμαι εγώ διαιτητής; Θα μπω να σφυρίξω; Αν θέλετε, να ορίζει ο κ. Κακλαμάνης κάθε Κυριακή 4-5 από εμάς να πάμε να σφυρίζουμε. Τι είναι αυτά που λέτε; Λίγο απέχει η συζήτηση από το να γίνει καφενείο, αν αρχίσουμε εδώ να αναλύουμε φάσεις πέναλτι και οφσάιντ. Θα γελάει ο κόσμος μαζί μας».

Όσον αφορά τον κ. Σαββίδη επεσήμανε: «Μου λέτε για τον Σαββίδη και για το αν επένδυσε στη χώρα. Ναι, πράγματι επένδυσε, αλλά τι σημαίνει αυτό; Το ότι επένδυσε σημαίνει πως όταν κάνει κάτι που είναι έκνομο θα πετάξουμε αετό; Ούτε τον δικαστή στον Σαββίδη θα κάνω, ούτε τον υπερασπιστή του, ούτε τον εισαγγελέα του».

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Νίκος Κακλαμάνης αντέδρασε αυστηρά εμφανώς αγανακτισμένος, βλέποντας πως εξελίσσεται η «συζήτηση». «Δεν θα κάνουμε τη Βουλή Τούμπα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Λαζαρίδης κατήγγειλε πως ο κ. Βασιλειάδης παρήγγειλε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για τον ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που δεν ξεκίνησε λόγω τραυματισμού του προπονητή των Πειραιωτών.

«Προσέξτε κύριε υφυπουργέ. Μην κάνετε δηλώσεις γιατί οι δηλώσεις σας έγιναν απόφαση με τιμωρία του ΠΑΟΚ μετά το ματς με τον Ολυμπιακό» ανέφερε ο βουλευτής με τον υφυπουργό να αντιδρά λέγοντας ότι το σχόλιό του είναι «άθλιο και εμετικό».

«Τι είπα μετά τα γεγονότα; Ότι εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου, ενός βλάκα, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Για πείτε μου, διαφωνείτε με αυτό; Δώστε του βραβείο. Εδώ πέρα δεν είμαστε για να χαϊδεύουμε αυτιά. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει. Θυμάστε για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Μήπως έπρεπε να δώσουμε βραβείο ανδρείας;» είπε.

Συνεχίζοντας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τον κατηγόρησε ότι οι κινήσεις αυτές διχάζουν την Ελλάδα.

«Τι είναι αυτό που καταδικάζει συνεχώς τις ομάδες της Μακεδονίας; Προσέξτε γιατί επί δικών σας ημερών οι ομάδες της Μακεδονίας βιώνουν τις χειρότερες ημέρες τους. Ταυτίζεστε κύριε υφυπουργέ με τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας των ομάδων της Μακεδονίας. Διχάζετε την Ελλάδα» κατήγγειλε ο Λαζαρίδης.

«Είστε σε παραλήρημα. Αυτή την στιγμή έπρεπε να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπεύθυνους και να απαιτούμε δεσμεύσεις. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς λόγω της συμπεριφοράς των πράξεων και των παραλήψεων των παραγόντων των ομάδων» είπε απαντώντας ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Καταλήγοντας ο κ. Βασιλειάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ας ηρεμήσουμε όλοι. Από την Κυριακή περάσαμε σε μια άλλη μέρα. Πρέπει να καταλάβατε όλοι ότι η Δαμόκλειος Σπάθη του grexit επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι εξαιτίας της ελληνικής πολιτείας αλλά των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Και αντί να τους φέρουμε προ των ευθυνών τους καθόμαστε και σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM