«Έρευνα ουσίας» και προστατευόμενους μάρτυρες ζητά η ΝΔ στην υπόθεση Novartis

«Έρευνα ουσίας» και προστατευόμενους μάρτυρες ζητά η ΝΔ στην υπόθεση Novartis Facebook Twitter
SOOC
0

Αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας πως θα προσέλθουν στην επιτροπή της Βουλής οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, δεν υπάρχει λόγος για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκονται σε αυτή, ανέφερε βουλευτής της ΝΔ που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, βουλευτές της ΝΔ - μέλη της προανακριτικής επιτροπής, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους και κατηγορούσαν την κυβερνητική πλειοψηφία για μεθοδεύσεις, εκτιμώντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγάλει αναρμόδια την επιτροπή.

Οι βουλευτές της ΝΔ προβάλλουν ενστάσεις στο ενδεχόμενο να κληθούν άμεσα σε εξέταση τα 10 αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα και επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν τα πολιτικά πρόσωπα να προηγηθούν των μαρτύρων.

Η ΝΔ κατηγορεί επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι, παρακάμπτοντας το αδίκημα της απιστίας (που. δεν είναι στην ύλη της προανακριτικής), παρακάμπτεται και η ουσία της υπόθεσης που πρέπει να ερευνηθεί.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σημερινή συνεδρίαση, συνέπλευσαν με τη ΔΗΣΥ στην ανάγκη να προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προσεχή Τρίτη στην ειδική επιτροπή, για να αναπτύξει αυτοπροσώπως τις ενστάσεις του.

Εξάλλου στην επιτροπή έχει διαβιβαστεί επιστολή-αίτημα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ζητεί να λάβει γνώση του εγγράφου βάσει του οποίου υπήχθησαν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ