Τσίπρας: Υπάρχει οδικός χάρτης για μείωση της φορολογίας

Τσίπρας: Υπάρχει οδικός χάρτης για μείωση της φορολογίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η σταδιακή μείωση της φορολογίας, είναι αναμφίβολα αναγκαία προϋπόθεση για την επόμενη μέρα, απαιτεί όμως συγκεκριμένα βήματα», ανέφερε ο πρωθυπουργός από το βήμα εκδήλωσης της ΓΣΕΒΕΕ.

Μιλώντας για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, ξεκαθάρισε ότι «αποτελεί ωμή και συνειδητή παραπλάνηση να ισχυρίζεται κανείς σήμερα ιδιαίτερα απέναντι σε σας ότι σε μια μέρα μπορεί να εξαλείψει μεμιάς όλα τα φορολογικά βάρη, ότι είναι θέμα βούλησης, πέρα και έξω από τους αντικειμενικούς περιορισμούς, τους οποίους η χώρα κουβαλάει».


«Αυτό λοιπόν που σήμερα εγώ θέλω να δεσμευτώ ενώπιόν σας, δεν είναι μαγικές λύσεις αλλά ότι υπάρχει πλέον ο οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Θα επιτευχθεί και θα είναι εξολοκλήρου αποτέλεσμα, όχι μαγικών, αλλά της δικής μας στοχευμένης και καλά σχεδιασμένης δουλειάς. Αποτέλεσμα των κόπων του ελληνικού λαού που επιτέλους αρχίζουν να πιάνουν τόπο», τόνισε.


Αναγνώρισε «χωρίς περιστροφές», όπως είπε, ότι «πράγματι η φορολογία σήμερα είναι υψηλή για τις επιχειρήσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες. Δεν μπορεί παρά να αποτελεί στόχο και δέσμευση ότι θα προχωρήσουμε στη μείωση της με τρόπο δίκαιο και στοχευμένο», με τρόπο εφικτό και αποτελεσματικό, συμπλήρωσε.

Εξαπέλυσε επίθεση στους «κατέχοντες τη μαγική φόρμουλα και τους αυτοαποκαλούμενοι φωστήρες της ανάπτυξης», υπογραμμίζοντας τις συνέπειες που είχε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός στα χρόνια της ανάπτυξης.  «Η μείωση της  (φορολογίας) υπακούει σε μια ιστορική πραγματικότητα και δεν αποτελεί ζήτημα μόνο πολιτικής βούλησης. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός επί σειρά ετών, και κάποιοι έχουν την ευθύνη για αυτό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν είναι άλλοι κυρίως, από αυτούς που «σήμερα εμφανίζονται ως οι κατέχοντες τη μαγική φόρμουλα και οι αυτοαποκαλούμενοι φωστήρες της ανάπτυξης».

«Και ήταν αυτός ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός στα χρόνια με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που υποχρέωσε τη χώρα στην εξυπηρέτηση ενός πρωτοφανώς διογκωμένου δημόσιου χρέους. Μια δέσμευση που αφορά όχι το σήμερα αλλά τις επόμενες δεκεατίες», σημείωσε.

Επιπλέον, «αυτή η αμέλεια, αυτή η αστοχία υποχρεώνουν προφανώς και τη σημερινή, και τις επόμενες κυβερνήσεις, να έχουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση και την απομείωση αυτού του πρωτοφανώς διογκωμένου δημόσιου χρέους», συμπέρανε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM