Συνεδριάζει σήμερα η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis

Συνεδριάζει σήμερα η Προανακριτική για την υπόθεση Novartis Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, το απόγευμα της Δευτέρας ξεκινάει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων φέρνει στο φως η έρευνα του FBI, ενώ στο κάδρο των εισαγγελικών αρχών τεσσερισήμισι χιλιάδες γιατροί και ιατρικοί επισκέπτες για το αδίκημα της δωροληψίας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες, και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ προσωπικά, θα επιμείνουμε ως το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα» δήλωσε τις τελευταίες μέρες ο Α. Τσίπρας.

Οι επιθέσεις από την αντιπολίτευση ωστόσο μαίνονται. Την ελπίδα «η κυβέρνηση, η οποία διαθέτει και την πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή, και μπορεί να καθορίσει τη λειτουργία της, να συνδράμει στην κατεύθυνση της ουσιαστικής διερεύνησης του ζητήματος και να μην υπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες» εκφράζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Σκάνδαλο Novartis υπάρχει φυσικά στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και υποστηρίζει ωστόσο ότι στο εξωτερικό ο χειρισμός, γίνεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Στο πεδίο των ερευνών, τραπεζικούς λογαριασμούς, εμβάσματα και υπεράκτιες εταιρείες σε παραδείσια νησιά που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση Νοβάρτις, φέρνουν στο φως τα στοιχεία που προέκυψαν από τη νέα έρευνα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Τα νέα στοιχεία φέρονται να αποκαλύπτουν ένα δαιδαλώδες σύστημα για τη ροή του μαύρου χρήματος, πολιτικού και μη και σύμφωνα με τη Real News, η νέα έρευνα του FBI «δίνει» ονόματα ακόμα και συνεργατών πολιτικών προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση.

Νέα στοιχεία έχουν προκύψει και από την έφοδο των εισαγγελικών αρχών στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και φέρονται να βάζουν στο κάδρο σχεδόν 4.500 γιατρούς, του δημοσίου και ιδιώτες, οι οποίοι ελέγχονται για δωροδοκία από τη Νοβάρτις, με ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ, κατά το διάστημα Ιανουαρίου 2016 – 2017.

Οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων βάζουν στο κάδρο του χρηματισμού ακόμα και ιατρικούς επισκέπτες, οι οποίοι αναλάμβαναν να κλείνουν συμφωνίες με τους γιατρούς, προκειμένου να προωθούν τα προϊόντα της Νοβάρτις και να ρίχνουν τη φαρμακευτική δαπάνη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM