Αίσθηση προκαλεί το «νόμιμο ρουσφέτι» στη νύφη του Τσίπρα - Τι απάντησε το Υπουργείο

Αίσθηση προκαλεί το «νόμιμο ρουσφέτι» στη νύφη του Τσίπρα - Τι απάντησε το Υπουργείο Facebook Twitter
2

Αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Νόμιμο ρουσφέτι για τη νύφη του Τσίπρα»

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα αναφέρει ότι η νύφη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή υπάλληλος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει συγκεκριμένα:

 

«Τη θέση κατέχει η κ. Αικατερίνη Λιάκου στην οποία, σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, «ανατίθενται από 01/09/2017 καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005.

 

Η κ. Λιάκου είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης του ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά, μας είπε ο κ. Πετρόπουλος, όταν του θέσαμε το ερώτημα της «συμπτώσεως» ότι είναι και σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι «επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».

 

Η ίδια, όταν τη ρωτήσαμε αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, αρκέστηκε να μας απαντήσει με... ερώτηση για το αν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και στη συνέχεια, όταν επικοινωνήσαμε εκ νέου, δεν κατέστη εφικτό ή απέφυγε να μας δώσει μια καθαρή απάντηση.

 

Η κ. Λιάκου είναι νύφη (κατά το κοινώς λεγόμενο) του πρωθυπουργού της χώρας και κατέχει παράλληλη θέση στο Δημόσιο: Μια στην υπηρεσία της και μια ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης (σ.σ.: τα στοιχεία υπάρχουν και δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση).

 

Απλώς το ηθικό, αλλά καθ' όλα νόμιμο ζήτημα είναι ότι για τη θέση αυτή που το Π.Δ. του 2005 δικαιολογεί και επιμίσθιο (επαύξηση μισθού) έως και 30% έτυχε να ανατεθούν καθήκοντα στην ίδια που... όλως τυχαίως είναι και νύφη του πρωθυπουργού! Αυτή η ιδιότητα είναι που δημιουργεί εστίες νέου «ηθικού παραπτώματος», εκτός και αν σε όλα τα ΠΕΚΑ της Ελλάδας αναζητήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν ικανότερα στελέχη πλην της κ. Λιάκου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει παράπτωμα, αλλά έγινε έτσι η επιλογή της για να βοηθήσει το έργο του υφυπουργού ή συνεκτιμήθηκε και η συγγένεια με τον πρωθυπουργό;

 

Το Π.Δ. του 2005 προβλέπει ότι η παράλληλη άσκηση καθηκόντων έχει και ένα επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού, έως και 30% για τον υπάλληλο που, εκτός από το μισθό και τις υπερωρίες της υπηρεσίας του, παίρνει ένα επιπλέον ποσοστό αμοιβής (30%) για τα παράλληλα καθήκοντα»

Το δημοσίευμα απαντήθηκε ωστόσο από το Υπουργείο το οποίο σχολίασε με σκληρή γλώσσα τα όσα γράφτηκαν και κάνει λόγο για δημοσιογραφία που δεν σέβεται τίποτα, με ανθρωποφαγική διάθεση και που στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Με σημερινό δημοσίευμα, ο "Ελεύθερος Τύπος" επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει!

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν «ρουσφέτι» το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).

Παράλληλα, αποσιωπά ότι, διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση. Ουδέν μεμπτό.

Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας «δημοσιογραφίας» που δεν σέβεται τίποτα. Με «ανθρωποφαγική» διάθεση, στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM