Υπόθεση Novartis: Η δήλωση Πάιατ, η διάψευση της ΝΔ από Μαξίμου και τα retweets του πρέσβη

Υπόθεση Novartis: Η δήλωση Πάιατ, η διάψευση της ΝΔ από Μαξίμου και τα retweets του πρέσβη Facebook Twitter
1

Πολιτική αναταραχή προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τη Δευτέρα για την υπόθεση Novartis, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη σχετική δήλωσε έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, ενώ το Μαξίμου τη διέψευσε λίγο αργότερα. Ωστόσο, ο πρέσβης μέσω δύο retweets που έκανε φέρεται να επιβεβαιώνει τη τοποθέτησή του.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σημείωνε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη - Πάιατ, ο Αμερικανός πρέσβης είπε για την υπόθεση Novartis πως «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».


Λίγο αργότερα, πηγές της κυβέρνησης τόνισαν πως σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.


Εξάλλου, όπως υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ όμως, ο Τζέφρι Πάιατ έχει κάνει αναδημοσίευση στον λογαριασμό του στο Twitter, δύο tweets που ανέφεραν τα λεγόμενά του, όπως τα παρουσίασε η ΝΔ.

Υπόθεση Novartis: Η δήλωση Πάιατ, η διάψευση της ΝΔ από Μαξίμου και τα retweets του πρέσβη Facebook Twitter

Στην υπόθεση είχε αναφερθεί, μιλώντας στη Βουλή, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος προέτρεψε συγκεκριμένα τη ΝΔ: «Καλό είναι να περιμένουμε. Να δούμε ακριβώς ποιες ήταν οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη. Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα οποία φέρεται να είπε, προέκυψαν μετά από διαρροές της ΝΔ. Επομένως κρατείστε και μικρό καλάθι».

Πηγές της ΝΔ τόνισαν με τη σειρά τους πως «η απάντηση στον κ. Τζανακόπουλο που είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι "δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς", έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε retweet την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον ΑΝΤ1».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια