Λεβέντης: Η διαφάνεια μπορεί να εξασφαλιστεί με διακομματική παρουσία

Λεβέντης: Η διαφάνεια μπορεί να εξασφαλιστεί με διακομματική παρουσία Facebook Twitter
SOOC
0

Σε ζητήματα προμηθειών κάθε κυβέρνηση μπορεί να στέλνει την προηγούμενη σε εξεταστική επιτροπή, σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προτείνοντας διακομματική παρουσία στις σχετικές διαδικασίες, για να διασφαλίζεται η διαφάνεια.

Πρότεινε ακόμα και την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ώστε να εξασφαλίζεται στους εκάστοτε υπουργούς ότι δεν θα παραπεμφθούν, αργότερα, ως κατηγορούμενοι.

Ο ίδιος ζήτησε να μην συμπεριληφθούν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, λέγοντας πως δεν τιμά την χώρα «να σχολιάζει όλος ο κόσμος ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως αυτό θα τον βοηθήσει στις επόμενες εκλογές, κάνει λάθος, εκτίμησε ο ίδιος.

Οι αιτίες που πτώχευσε η χώρα είναι περισσότερες από τα 20 δισεκατομμύρια που φημολογείται ότι έχασε το ελληνικό Δημόσιο από την υπόθεση Novartis, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Όσα χάθηκαν εξαιτίας των χειρισμών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη «δεν πιάνονται;» αναρωτήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας πως αυτά τα προσμέτρησαν και οι ξένοι. 

Κλείνοντας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ο διάδοχος «του ΠΑΣΟΚ που κατέρρευσε» και υποστήριξε πως οι πολίτες ψήφισαν το κόμμα της αριστεράς στην κυβέρνηση, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους προνόμια.

Η πτώχευση οφείλεται σε μια νοοτροπία «ασέβειας και ασωτίας» προς το δημόσιο χρήμα, υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας πως στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει «τα πάντα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM