«Μα τι είναι αυτές οι γελοιότητες;»

«Μα τι είναι αυτές οι γελοιότητες;» Facebook Twitter
7

Την παρουσία τσολιάδων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη επιθυμεί ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου αλλά η επιθυμία προσκρούει στις αντιρρήσεις Μπουτάρη.

Μα τι  είναι αυτές οι γελοιότητες;» φέρεται να είπε ο κ. Μπουτάρης.για να λάβει την απάντηση ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγούς. Όμως ο κ. Μπουτάρης επανήλθε λέγοντας ότι αυτά τα λεφτά ας δινόταν για κάποιο έργο και όχι για τσολιάδες.

Τα σχόλια Μπουτάρη έγιναν αφορμή για να επανέλθει ο κ. υπουργός με μία έμπλεη εθνικοπατριωτικών ιδεωδών δήλωση:

«Είναι πασιφανές πως με τον Δήμαρχο έχουμε διαφορετική αντίληψη τόσο για τη σημασία  της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό, όσο και για το πώς πρέπει να γιορτάζουμε τις ιστορικές εθνικές επετείους.

Είναι φρόνιμο να θυμόμαστε πως τα έτη 1912-1913 ο Ελληνικός Στρατός έδωσε ηρωικές μάχες, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες θυσιάστηκαν υπέρ της πατρίδας και πως η Θεσσαλονίκη ουδέποτε παραδόθηκε ως «δώρο».

Εκατό χρόνια μετά, αυτές τις μάχες τιμούμε και αυτούς τους ήρωες δοξάζουμε.

Για αυτό και το Υπουργείο μας δεν διοργανώνει «φιέστες», αλλά αναβιώνει ιστορικές στιγμές και γεγονότα που στιγμάτισαν μια λαμπρή ιστορική περίοδο.

Σήμερα οφείλουμε  να στέλνουμε στην κοινωνία μηνύματα ενότητας. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε ενώπιον μιας τόσο σημαντικής επετείου.

Και επειδή η ιστορική λήθη βλάπτει τη συλλογική μνήμη, υπενθυμίζω πως λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Είναι νομίζω περισσότερο από προφανής η διαφορά αισθητικής μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πραγματικά τα δύο "πρόσωπα" της κοινωνίας αυτής της πόλης. Εννοείται ότι συμφωνώ με το Μπουτάρη.Δυστυχώς όμως, όπως έχω γράψει κι άλλες φορές, η πόλη έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα όπως αυτό των σκουπιδιών π.χ. και κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι που θα του στοιχίσει την επόμενη θητεία.
Φυσικά και υπάρχουν σημαντικότατα προβλήματα (με το βασικότερο, κατά τη γνώμη μου, αυτό της αποκομιδής σκουπιδιών). Αυτό όμως είναι ψιλοάσχετο με το θέμα που ετέθη.. Ο Μπουτάρης είπε γελοιότητες την πρόταση του Υπουργού (άνευ χαρτοφυλακίου?) να έχουμε τσολιάδες στην παρέλαση... Από εκεί ξεκινήσαμε. Και καλά του είπε... έλεος δηλαδή! Αυτό μας μάρανε.. να βάλουμε και τύπους με χλαμύδα αν είναι για να τονώσουμε το αρχαιοελληνικό πνεύμα (το αθάνατο?)!!Αφού το ξεχειλώσαμε όμως το πράγμα, να πω σε σχέση με την γενική του εικόνα ως δημάρχου, ότι εξεπλάγην πολύ ευχάριστα όταν διάβασα για γενική μείωση δημοτικών τελών (λόγω ανεπαρκούς έργου ακριβώς στην καθαριότητα) και μειώσεις σε ειδικές ομάδες (απόρους κλπ). Επίσης προτάσεις όπως μεταφορά του ΓΣΣ και ένταξη του χώρου στην ΕΧΡΟ, αναμόρφωση της πλατείας στα λουλουδάδικα, το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων για παραστάσεις/προβολές κλπ δεν μπορούν παρά να με βρουν σύμφωνη. Τέλος, στο ότι είναι απλός στο λόγο και στο φέρεσθαι και τα λέει χωρίς επιτηδευμένες και πολιτικάντικες φιοριτούρες με κάνει να τον πάω με 1000. Και ναι, είμαι αισιόδοξη για την πόλη μου (όσο γίνεται δηλ στο γενικότερο κλίμα..)