Κοντονής: Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας λένε ότι είναι σκευωρία

Κοντονής: Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας λένε ότι είναι σκευωρία Facebook Twitter
George Vitsaras / SOOC
1

Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την ομιλία του πρώτου για την υπόθεση Novartis και τις απειλές του για ειδικό δικαστήριο κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Ορισμένα πράγματα ξεπερνάνε κάθε όριο. Απέναντι σε μία εκλεγμένη κυβέρνηση, να ταυτίζεται με τον Κόλλια και το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Είναι πρόβλημα για την ίδια τη διαδικασία, αλλά και για τους ισχυρισμούς που εδώ παρουσιάζονται, η εκτόξευση των απειλών, με αγοραίο τρόπο, εναντίον του πρωθυπουργού, για ειδικά δικαστήρια» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

«Και μάλιστα» συνέχισε, «να παρουσιάζονται με "δακτυλικά αποτυπώματα", δηλαδή με γεγονότα. Ποια είναι αυτά που ακούσαμε από τον κύριο Σαμαρά, που αναλώθηκε σε απειλές. Γεγονότα ακούσαμε, με τα οποία θα μπορούσε κάποιος να εγκαλέσει την κυβέρνηση; Αυτό καταδεικνύει πανικό μπροστά σε μία εισαγγελική και δικαστική έρευνα».

Τόνισε, δε, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis πως πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου βαθμού με εμπλοκή εκατοντάδων γιατρών και, πιθανώς, πολιτικών προσώπων.

«Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας λένε ότι είναι σκευωρία» ανέφερε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας πως «στελέχη της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Αυγενάκης, εδώ και χρόνια μιλούσαν για σκάνδαλα και διεθνείς διαγωνισμούς που δεν έγιναν για χρόνια. Αυτό είναι σκευωρία ή σκάνδαλο; Αν είναι σκευωρία να απευθυνθείτε στον κ. Αυγενάκη».

Τόνισε, επιπλέον, «ότι από ένα δισ. φτάσαμε στα πέντε, από το 2000 έως το 2009 για την εξωνοσοκομειακή δαπάνη. Είναι σκάνδαλο αυτό ή είναι σκευωρία;» διερωτήθηκε.

Σχετικά με τις κατηγορίες για παρεμβάσεις στις Δικαιοσύνη υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Ή αυτό συμβαίνει ή είναι χειραγωγούμενη. Δεν μπορούμε να λέμε τη μια ημέρα το ένα και την άλλη το άλλο» σημείωσε.

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ακριβως, είναι μια υπόθεση που έχει παγκόσμιες διαστάσεις. Θα μάθουμε ίσως αργότερα το γιατί ελέγχεται τώρα, και μόνο η Ελβετική Novartis με στοιχεία αμερικανικής έρευνας. (φαντάζομαι οι αμερικανικές Pfizer, Mylar, MSD, Bristol, Lilly κτλ, έχουν το κούτελο καθαρό). Κανείς δε αμφισβήτησε το «σκανδαλο», σκανδαλο βεβαίως θα ήταν αν πέφταμε από τα σύννεφα, αλλά μέχρι και οι γιαγιούλες στο ΙΚΑ ξέρουν ποιοι είναι οι κύριοι με τα κουστούμια και τα βαλιτσακια που μένουν μια ώρα μέσα στο γραφείο του γιατρού. «Σκευωρία» χαρακτηρίζεται η διαδικασία έρευνας ευθυνών πολιτικών προσώπων, την οποία ευθύνη δεν αμφισβητώ, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειριζεται την υπόθεση έχει ποιότητα Παττακού. Άκουγα βραζιλιάνικη μπόσα νόβα σε λίστα στο YouTube. Μετά από κάθε τραγούδι έμπαινε αντί για διαφήμιση ο Βαξεβάνης να ενημερώνει για την Novartis. Το περνούσα, πήγαινα στο επόμενο κομμάτι, στην επόμενη διαφήμιση πάλι ο Βαξεβάνης. Αυτός ο χρόνος αγοράζεται από το YouTube. Ποιος τον πληρώνει;;;