Συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό μέχρι τον Ιούλιο βλέπει ο Ζάεφ

Συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό μέχρι τον Ιούλιο βλέπει ο Ζάεφ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Την εκτίμησή του του ότι τα Σκόπια θα μπορέσουν να συμφωνήσουν με την Ελλάδα για το ονοματολογικό έως το καλοκαίρι, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το Reuters, o Ζάεφ σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, ανέφερε ότι «ελπίζει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς έως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο» και να προχωρήσει η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, όπως έχει βάλει στόχο, παράλληλα με την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε ανοικτή πρόσκληση από το ΝΑΤΟ προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής μας το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα διευθετηθεί με την Ελλάδα το πρόβλημα», λέει ο Ζόραν Ζάεφ, που εμφανίζεται για μία ακόμη φορά αισιόδοξος για γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, στο οποίο ενδέχεται να αποφασιστεί η ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία, είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι συζητήσεις με την Ελλάδα για το όνομα των Σκοπίων έχουν ξεκινήσει από το 1991, όταν το κράτος της ΠΓΔΜ αποσπάστηκε από την άλλοτε Γιουγκοσλαβία. Το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), δόθηκε το 1993 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως προσωρινή λύση και από τότε βρίσκεται σε εκκρεμότητα η οριστική διευθέτησή του.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM