Απεργία την Πρωτομαγιά

Μήνυση Σαμαρά σε Τσίπρα: «Με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία»

Μήνυση Σαμαρά σε Τσίπρα: «Με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
11

Μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε πριν από λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

Όπως επισήμανε σε δήλωσή του, καταθέτει τη μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού «γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της».  «Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς «Μαδούρο» στην Ελλάδα», τονίζει ο μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει:

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες "φωνάζουν από μακριά" ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

»Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν "λάσπη στον ανεμιστήρα", είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

»Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς "Μαδούρο" στην Ελλάδα!

»Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

»Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.

»Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

»Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!

»Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο της μήνυσης.

Πολιτική
11

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Θα σταθώ στο θεσμικό επίπεδο.Εξ όσων ξέρω, είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην ΠΘ μηνύει τον τρέχοντα ΠΘ. Χαρακτηρίζει δε τους μηνυόμενους "συμμορία".Δυστυχώς, σαν πολίτη αυτής της χώρας, η εξέλιξη αυτή με θλίβει και με ανησυχεί.Γιατί δείχνει ότι το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που καλλιεργήθηκε χτύπησε κόκκινο, όταν ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ.Υπάρχει δρόμος πολύς για την ωριμότητα. Ακόμη περνάμε παιδικές ασθένειες...
"Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον ελληνικό λαό"Ο Σύριζα επιστρέφει στο σημείο απ´όπου ξεκίνησε (full circle ή στροφή 360 μοιρών): Αφού έκανε μια τρύπα στο νερό και απέτυχε στα πάντα (εκτός από το να βάλει τις βάσεις του δικού του καθεστώτος) καταστρέφοντας ταυτόχρονα ό,τι προοπτικές είχε με κόπο δημιουργήσει η χώρα στο πεδίο της οικονομίας τα πρώτα 5 χρόνια της κρίσης, τώρα επιστρέφει στην καταγγελία των προηγούμενων κυβερνήσεων και στους Αγανακτισμένους που τον ανέδειξαν. Να δούμε πόσοι ηλίθιοι θα τσιμπήσουν.
Μα το είχε πει ξεκάθαρα ο leader « η Ελλάδα θα κάνει στροφή 360 μοιρων». Το είπε και το έκανε. Απλά τότε γελούσαμε, τώρα που ήρθε ο λογαριασμός της πιρουετας κλαίμε.
Απλα αναρωτιεμαι πώς μπορει κάποιος να ειναι τοσο σιγουρος για τα ψεματα που σπιλώνουν τους αντιπαλους. Ουτε η δικαιοσύνη δεν εχει βγαλει πορισμα. Βλεπω ενα προπαγανδιστικό σχόλιο να αχνοφαίνεται...
Απλά σχολίασα την στάση της κυβερνησης, η οποία έχει βγάλει πόρισμα ενοχής πριν από την ίδια την Δικαιοσύνη. Λέω πως είναι προπαγάνδα--δεν νομίζω πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς γι αυτό εκτός και αν είναι συριζαίος.
Και δεν ειπα ποτε πως δεν με αφορα. Ολα με αφορουν σε αυτη τη χωρα. Οπως οτι βλεπω σχολια που λενε πως με κοπο τα 5 πρωτα χρονια της κρισης ειχαν δημιουργηθεί προοπτικές στην οικονομια. Ε αυτο βγαζει ματι πως ο σχολιαστης ειναι ή τρομερα παραπληροφορημενος ή τρομερα παραπληροφοριοδοτης.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η εκλογή Συριζα και ο Βαρουφάκης που υποστήριζες ήταν τελείως περιττοί (μοναδικοί τους χρησιμότητα ήταν το μάθημα που πήραν κάποιοι από το πάθημα μας--όχι εσύ πάντως). Δεν υπήρχε κανένας λόγος να χαθούν δεκάδες δις, ούτε να ξαναμπούμε στο στόχαστρο των αγορών πάνω που είχαμε βγει. Επιπλεον, όπως θα βγούμε τώρα από το μνημόνιο Τσίπρα (με επιτήρηση και πολύ επιπλέον πόνο) θα βγαίναμε και τότε από το δεύτερο Μνημόνιο--χωρίς όμως την χασούρα της Βαρουφιάδας, και τα 3 χαμένα χρόνια από το '15 μέχρι τώρα. Και χωρίς το μνημόνιο Τσίπρα που ήρθε ως αποτέλεσμα την Βαρουφιάδας.
Δεν ειπα ποτε τι υποστηρίζω. Ουτε Βαρουφακη ουτε Συριζα. Δεν εχω δει πουθενα να εχει βγαλει πορισμα η κυβερνηση παντως. Απο υη δικαιοσυνη πηγε ο φακελος στη βουλη, ετσι οπως και πρεπει αφου αναφερονται πολιτικα προσωπα. Απο αλλους, οχι απο τη κυβερνηση. Δεν καταλαβαινω γιατι λες πως εχει βγαλη τελεσιδικη αποφαση η κυβερνηση κ που το διαβασες αυτο. Επισης δεν καταλαβαινω γιατι λες πως ειναι προπαγανδα και πως πρεπει ολοι να το εχουν καταλαβει αυτο. Απο που? Τα στοιχεία, απο τη δικαιοσυνη δωσμενα, αναφερουν πολιτικα προσωπα και γινεται μια περαιτέρω διερεύνηση που αυτη τη στιγμη ειναι εν εξελιξη. Εγω σαν πολιτης περιμενω να δω αποτελεσματα. Εσυ λες πραγματα και προδικαζεις καταστασεις οι οποιες δεν εχουν αναφερθει πουθενα. Πανω σε τί στηρίζεται και το λες προπαγανδα? Για μια ερευνα πολλων χρονων με ανάμειξη και του fbi. Ξερεις κατι παραπανω?Επισης για μια ακομη φορα λες το αποτελεσμα του Βαρουφακη ειναι το τριτο μνημονιο. Δ λεω οχι αλλα ουτε και το αν ηταν καποιος αλλος δ θα μασταν τωρα εδω. Εκ του αποτελεσματος δ συμφωνω με πολλα που εκανε τοτε η κυβερνηση...σε παρα πολλα. Αλλα εκ του αποτελεσματος. Γιατι καταλαβα πως αν σηκωσεις αποτομα κεφαλι αυτος που κραταει την εξουσια θα σου δωσει μια δυνατη να το ξαναριξεις. Αλλα αυτο το ειδα να γινεται και μου εδειξε και ενα προσωπο και μενα και σε πολλους αλλους της εξουσιας, που ηταν κακο. Για παραδειγμα τα capital controls, ηρθαν επθ εποχη Βαρουφακη, αλλα τα επεβαλαν αλλοι, και πολλοι λενε και παρανομα κιολας. Οταν ψαχνεις το δικιο σου κ επειδη καποιους τους βολευει, σε τιμωρουν για αυτο, δ μπορω να πω πως φταις εσυ 100% που το εψαξες. Αλλα ξαναλεω μην κρινουμε εκ του ασφαλους αφου εχουμε δει το αποτελεσμα. Γιατι οταν πρωτοσηκωσε κεφαλι και πτοτεινε κατι καινουριο ολοι ηταν μαζι του και τον στηριζαν. Η γνωμη αλλαξε όταν ειδαν πως δεν περνανε οι "τσαμπουκαδες" και πως δ θα επρεπε να κανουμε τοσες μαγκιες
Κώστα υπάρχουν δυο έρευνες, μια του FBI και μια ελληνική, ανεξάρτητες, με διαφορετικούς μάρτυρες. Η προπαγανδιστική μηχανή του κυβερνώντος κόμματος παριστάνει ότι η ελληνική έρευνα στηρίζεται σε στοιχεία που της έχει δώσει στο FBI, αλλά αυτό δεν μοιάζει να ισχύει. Τέλος πάντων εδώ θα είμαστε να δούμε την έκβαση. Πάντως πλήθος ανακοινώσεων παραγόντων της κυβέρνησης και το ίδιο το Μαξίμου προδικάζουν το αποτέλεσμα--ίσως να μην τις είδες.Τα καπιταλ κοντρόλς έγιναν για να μην καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζας από τον πανικό των καταθετών και οφείλονται εξολοκλήρου στους Τσίπρα/Βαρουφάκη. Τα επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Μια χώρα χρειάζεται να έχει δικές της τράπεζες, είναι μέρος αυτού που ονομάζεται "εθνική κυριαρχία".Τέλος πάντων, μην το κουράζουμε άλλο, τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια, σύντομα θα μάθουμε την αλήθεια.