Ο Μάθιου Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς

Ο Μάθιου Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς Facebook Twitter
2

Με μια προκλητική δήλωση, ο Μάθιου Νίμιτς αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, λέγοντας μάλιστα ότι οι προτάσεις του ενισχύουν την εθνική τους ταυτότητα.

Σύμφωνα με τον ANT1, ο Αμερικανός διπλωμάτης του ΟΗΕ, αποκάλεσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό μέσο των Σκοπίων, τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, «Μακεδόνες».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: Αρκετές φορές στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ένας «Μακεδόνας» έρχεται και με χαιρετά, λέγοντάς μου, Ω! Είσαι ο Νίμιτς!

Κατά τη γνώμη μου, συνέχισε, το πακέτο προτάσεών μου δεν αναμιγνύεται στο ζήτημα της ταυτότητας και στην πράξη ενισχύει και ενδυναμώνει την ταυτότητα της χώρας και του λαού της χώρας.

«Σε επαφές μου με ανθρώπους της χώρας σας βλέπω ότι έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα κι αυτή η ταυτότητα διήρκεσε για πάρα πολλά χρόνια. Είσαστε ανεξάρτητοι εδώ και περίπου 25 χρόνια, είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας, είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν μέρος του Βασιλείου της Σερβίας, είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οπότε η ταυτότητα του λαού είναι - κατά την άποψή μου- ασφαλής ταυτότητα και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα ενισχύουν, παρά βλάπτουν την ταυτότητά σας» υπογράμμισε.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια