ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες των μουφτήδων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αρμοδιότητες των μουφτήδων Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Ψηφίστηκε πριν από λίγο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στις αρμοδιότητες των μουφτήδων.

Το νομοσχέδιο, που έχει τίτλο: «Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 1920/1991 (Α΄11), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Περί Μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών" (Α΄182)», υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι), εκτός της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συναίνεση που επετεύχθη, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η νομοθετική ρύθμιση «δεν λύνει όλα τα προβλήματα».

«Το ερώτημα είναι πώς η κεντρική εξουσία θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της μειονότητας, ώστε να μην συσπειρωθεί σε θέσεις συντηρητικότερες», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου και τόνισε τη σημασία συζήτησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μη θεωρηθεί ότι απειλείται η ταυτότητα της μειονότητας.

Σχετικά με την τροπολογία που πρότεινε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε ότι δεν θα την κάνει δεκτή, όπως και καμία τροπολογία ή προσθήκη, καθώς όπως είπε, «δεν θέλουμε να αιφνιδιάζουμε».

«Θα ήταν λάθος να αιφνιδιαστεί τώρα η μειονότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός και δεσμεύθηκε ότι θα αρχίσει νέος γύρος συζητήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κόμματα, που θα αφορούν τα επόμενα βήματα, αλλά και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν σήμερα, ώστε σε δύο μήνες, να έρθουν στη Βουλή.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM