Μητσοτάκης: Θα μειώσω τους φόρους και η δέσμευσή μου αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη

Μητσοτάκης: Θα μειώσω τους φόρους και η δέσμευσή μου αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη Facebook Twitter
0

«Οι φόροι θα μειωθούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματός της επόμενης κυβέρνησης να μειωθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Είμαστε έτοιμοι. Και αυτό θα φανεί και στο Συνέδριό μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και τονίζει πως το σχέδιο του κόμματός του έχει στο επίκεντρό του τον πολίτη και ειδικά τους πιο αδύναμους Έλληνες αλλά και τη μεσαία τάξη.

«Η σημερινή υπερφορολόγηση, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης όπως οι ίδιοι ομολογούν, έχει μειώσει - πολλές φορές δραματικά - το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχει πλήξει καθοριστικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Θεωρώ λοιπόν ότι αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας να δεχτούν έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023 και επαναλαμβάνει πως οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχει δεσμευθεί θα ισχύσουν ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Παράλληλα αναφέρει τις τρεις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει στη Βουλή και αποτελούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

«Νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση. Με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας. Χαμηλότεροι Φόροι: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ», λέει και αναφέρει ότι επιπλέον θα επιδιώξει εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας να οικοδομήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία. «Η τρίτη μεταρρύθμιση αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων», συμπληρώνει.

Σε ότι αφορά το στόχο της ανανέωσης λέει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός στελεχών ανάμεσα σε παλαιά και νέα. «Τα στελέχη που έχουν προσφέρει για πολλά χρόνια στη Νέα Δημοκρατία μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν. Ανανέωση σημαίνει πρωτίστως να δίνεις ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Και αυτό κάνω συστηματικά», υπογραμμίζει και αναφέρεται στη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη μέσα από το μητρώο στελεχών της ΝΔ.

Επ' αυτού ανακοινώνει ότι η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές θα ξεπερνά το 50%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM