Τόσκας: Υπάρχουν προβλήματα στα Εξάρχεια αλλά έως ένα βαθμό ελέγχονται

Τόσκας: Υπάρχουν προβλήματα στα Εξάρχεια αλλά έως ένα βαθμό ελέγχονται Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

«Υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά έως ένα βαθμό ελέγχονται», δήλωσε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην  ΕΡΤ 1,  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Τα Εξάρχεια δεν πρέπει να είναι χώρος μπαχαλάκηδων ή βίαιων αντιδράσεων. Θέλουμε να διώξουμε τους μπαχαλάκηδες από την περιοχή. Είδατε, ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε μια εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στα Εξάρχεια. Το περιπολικό πρέπει να πηγαίνει στην περιοχή», επισήμανε.

«Η αντιπολίτευση δεν είδε ποτέ τη Δυτική Αττική, αλλά ούτε τα κυκλώματα ναρκωτικών στα Εξάρχεια, τα οποία εξαρθρώσαμε», πρόσθεσε.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μηδενική ανοχή για τίποτα», σημείωσε ο αναπ. υπουργός, τονίζοντας ότι «παλαιότερα γίνονταν... επελάσεις με την παρουσία καμερών στα Εξάρχεια και την επόμενη ημέρα συνέβαιναν χειρότερα. Φέτος στο Πολυτεχνείο δεν έσπασε ούτε τζάμι. Δυστυχώς, όμως, σημειώθηκε ο τραυματισμός της δικηγόρου».

Αναφερόμενος στις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», τόνισε ότι «ενοχλούν την κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε: «Θέλουμε ένα ήσυχο κλίμα. Κάποιες ενέργειες της ομάδας αυτής, όπως το να ρίχνουν προκηρύξεις είναι ενέργειες ακτιβιστικές. Κάποιες άλλες, όμως, παραβιάζουν το νόμο. Για αυτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη μέλη του "Ρουβίκωνα". Η αντίληψη της αριστεράς δεν είναι "Ρομπέν των Δασών", αλλά μαζικές προσπάθειες. Όταν δεν συμμετέχει η κοινωνία δεν γίνεται τίποτα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στο Πολυτεχνείο φέτος δεν έσπασε ούτε τζάμι, γιατί μια ομάδα "αναρχικών", με την σύμφωνη γνώμη του Τόσκα, αποφάσισε να το καταλάβει για 3 μέρες. Όταν τελείωσαν οι 3 επίμαχες μέρες, η ομάδα αποχώρησε ανενόχλητη, έχοντας επιτελέσει θεάρεστο έργο και έχοντας εξοργίσει τους κανονικούς αναρχικούς.