Στις 7-8 Δεκεμβρίου η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα

Στις 7-8 Δεκεμβρίου η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Στις 7-8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναμενόμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Την επικείμενη επίσκεψη επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου τονίζοντας ότι ο Ερντογάν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια.

«Ο Πρόεδρος μας είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από 65 χρόνια. Θεωρώ ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Μεταξύ άλλων, όπως είπε, θα συζητηθούν έργα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης αλλά και η κατασκευή γέφυρας στα τελωνεία των Κήπων και στα Ύψαλα. Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες», είπε ο Τσαβούσογλου.

Και έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα συνεργασιών που θα βοηθήσουν και τις δυο χώρες να δυναμώσουν τις σχέσεις τους και μέσα από τις σχέσει καλής γειτονίας να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο των δυο λαών. Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ακόμα ότι τον Φεβρουάριο θα γίνει στην Θεσσαλονίκη σε ανώτατο επίπεδο συνάντηση για την Στρατηγική Συνεργασία των δυο χωρών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM