Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου για την υπόθεση Καμμένου και Σαουδικής Αραβίας - Αιχμές Βούτση για Φίλη

Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου για την υπόθεση Καμμένου και Σαουδικής Αραβίας - Αιχμές Βούτση για Φίλη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας αλλά υπάρχουν έγγραφα, που δείχνουν πως το υπουργείο Άμυνας επεδίωκε οπωσδήποτε τη συνεργασία με τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως η συμφωνία με τη Σ. Αραβία δεν είναι διακρατική καθώς υπεγράφη με μεσάζοντα αν και το Ριάντ είχε ενημερώσει δια του Έλληνα πρέσβη, ότι επιδιώκει συμφωνία κράτος με κράτος.

Γνωστοποίησε δε, ότι υπάρχει έγγραφο του ελληνικού ΥΠΕΞ που αναφέρει πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να λάβουν ζητήσουν προηγουμένως τη γνώμη της ΕΥΠ.

Επιπλέον, ο κ Λοβέρδος διερωτήθηκε γιατί επιδιώκει «ντε και καλά» το υπουργείο συμφωνία με μεσάζοντα και σημείωσε πως ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή δύο ενδεχόμενα: Είτε να υπάρχει θέμα διαφθοράς, είτε να υπάρχει πολιτικό θέμα, π.χ. Υεμένης

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όταν ο Π. Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία κανείς δεν είπε "όχι" και σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής.

Όπως αποκαλύπτει εν τω μεταξύ, η «Καθημερινή της Κυριακής» ο φερόμενος ως μεσάζων ήθελε να γίνει συνέταιρος με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και προωθούσε την συμπαραγωγή βομβών αεροπορίας που θα διοχετεύονταν στην Σαουδική Αραβία.

Βούτσης: Δεν σχολιάζω, ούτε συντάσσομαι με τη δήλωση Φίλη για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

 

 Την ίδια ώρα, εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή επί της επερώτησης της Ν.Δ. προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά, ο κ. Βούτσης σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι «η αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει ό,τι νομίζει για να κάνει καλύτερα το έργο της».

Προσθέτει επίσης πως «το ίδιο κάνουν και, ευρύτερα, οι δημοσιογραφικοί κύκλοι και τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο λόγο για τα τεκταινόμενα».


Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Φίλη για το θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Βούτσης απαντά: «Κάθε βουλευτής έχει τη γνώμη του. Πόσω μάλλον όταν ανήκει και στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ο Νίκος ο Φίλης, πλην όμως εγώ, σας επαναλαμβάνω ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι μ' αυτήν την άποψη».

Συμπληρώνει τέλος ότι «η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα, με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο» και πως «η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη».

Πολιτική
0

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

Πολιτική / Νίκος Ανδρουλάκης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της ΝΔ»

«Δεν μας έφτανε ο κ. Μητσοτάκης , τώρα μας προέκυψε και δεύτερος. Ο κ. Κασσελάκης, που είχε το θράσος να έρθει στο Ηράκλειο και να μας κάνει μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Στο 88% η συμμετοχή όσων έκαναν εγγραφή για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Οι κάλπες της 9ης Ιουνίου αποτελούν την πρώτη φορά που όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν χωρίς κανέναν περιορισμό
NEWSROOM
Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM