Κεντροαριστερά: Μεγάλη νικήτρια η Φώφη Γεννηματά

Κεντροαριστερά: Μεγάλη νικήτρια η Φώφη Γεννηματά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
5

Με ποσοστό γύρω στο 57% έναντι 43%του Νίκου Ανδρουλάκη, όλα δείχνουν πως η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.


Από αύριο, όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά το αποτέλεσμα του β′ γύρου των εκλογών, για τον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, βάσει του οποίου επικράτησε.

Στη νικητήρια δήλωσή της, η κα Γεννηματά είπε ότι «και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, «που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες και «έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα».


Τόνισε, δε, ότι έχει «πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους» είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ».


Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια «σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Περί τους 160.000 πολίτες συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο η συμμετοχή έφθασε το 74% του πρώτου γύρου (που διεξήχθη την προηγούμενη Κυριακή) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής.

Ο κ. Αλιβιζάτος συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στο 2ο γύρο για τον νέο φορέα, με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στο 2ο γύρο κατά 29%.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
BrexitΌχιΦώφηTrumpΟι μεγαλύτερες αποδείξεις ότι η δημοκρατία μπορεί να έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.Φάγαμε τόσο καιρό στο μπλαμπλά για να έχουμε ΠΑΣΟΚ με Φώφη αλλά με νέο ΑΦΜ. Όπως λέμε Νέος Πανιώνιος...
Πιστεύω πως ο τίτλος θα έπρεπε να γράφει "Κεντροαριστερά: μεγάλη νικήτρια η κεντροδεξιά" (ΝΔ Μητσοτάκη).Νομίζω ότι χάθηκε (από τον πρώτο γύρο) μια ευκαιρία να παρουσιαστεί κάτι νέο, που θα είχε ευρύ κοινωνικό έρεισμα.