ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κεντροαριστερά: Σήμερα βγαίνει άσπρος καπνός - Ανοιξαν οι κάλπες του β' γύρου

Κεντροαριστερά: Σήμερα βγαίνει άσπρος καπνός - Ανοιξαν οι κάλπες του β' γύρου Facebook Twitter
0

Υπό το βάρος των δραματικών γεγονότων στην Ελλάδα και έπειτα από μια βουβή εβδομάδα, δίχως ντιμπέιτ, διεξάγεται σήμερα (19/11) ο δεύτερος γύρος των εκλογών, για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Πρόκειται φυσικά για τη μονομαχία ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έτσι όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του α' γύρου. 

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Η διαδικασία αυτή τη φορά είναι πιο απλή, καθώς όσοι ψηφίσουν δεν θα συμπληρώσουν αίτηση, ούτε θα καταβάλουν τα 3 ευρώ. Αυτή τη φορά:

-Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου

- Μπορεί κάποιος να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή

- Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος το Σάββατο κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν, ανεξάρτητα από τον ποιον υποστηρίζουν, γιατί «μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο, θα είναι γνωστά περίπου στις 10 το βράδυ, εκτός κι αν παρουσιαστούν προβλήματα στη ψηφοφορία.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM