Παπανδρέου: Ο Τσίπρας μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο

Παπανδρέου: Ο Τσίπρας μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Στην πρόσφατη βράβευσή του για την πρωθυπουργική του θητεία 2009-2011 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σχολιάζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που «μας φόρεσε το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση «καταρρέει ο μύθος ότι η διακυβέρνηση του Παπανδρέου έριξε τη χώρα στα βράχια;» απάντησε: «ήδη έχουν καταρρεύσει πολλοί μύθοι» υπογραμμίζοντας «το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική μου δικαίωση, αλλά η δικαίωση του ελληνικού λαού». 

Στην παρατήρηση «πάντως ο κ. Τσίπρας βγάζει τη χώρα από το Μνημόνιο το 2018», ο κ. Παπανδρέου είπε: «Αφού μας φόρεσε, δηλαδή το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο. Στο οποίο μας έβαλε ο κ. Τσίπρας με την ..."αποτελεσματική, περήφανη, τσαμπουκαλίδικη, μάγκικη" διαπραγμάτευσή του. Αυτή είναι η νέα αυταπάτη. Το 2018 μπορεί να βγούμε από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Έχει βέβαια γι' αυτό την ουσιαστική συναίνεση όλων. Αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2011 με την διαπραγμάτευση που κάναμε εμείς, οι κατά τον κ. Τσίπρα "Τσολάκογλου" και "Πινοσέτ", μειώσαμε το χρέος κατά περισσότερο από 100 δισ. Euro. Και ήταν όλοι απέναντι μας».

«Λοιπόν για να μιλήσουμε με αλήθειες. Η χώρα οδηγήθηκε σε αναγκαστικό δανεισμό από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή, τις οποίες, δυστυχώς, του επέτρεψε να κάνει ένα στρεβλό πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο υπηρέτησε πιστά ο ίδιος, όπως και ο πολιτικός του φίλος, σημερινός πρωθυπουργός και πρέπει να αλλάξει» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια