Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την 28η Οκτωβρίου: «Καμιά θυσία δεν πήγε χαμένη»

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την 28η Οκτωβρίου: «Καμιά θυσία δεν πήγε χαμένη» Facebook Twitter
1

Σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρει «Τιμούμε σήμερα το έπος του '40».

«Όλους εκείνους, που ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζωή τους διάλεξαν την Ελλάδα. Και απέδειξαν στα βουνά της Αλβανίας, στις πόλεις και στα χωριά της πατρίδας, τι σημαίνει να γνωρίζεις την ελευθερία από την κόψη του σπαθιού την τρομερή» αναφέρει και συνεχίζει:

«Με τη μάχη του κατά του φασισμού και του ναζισμού και με την έφοδο της Εθνικής μας Αντίστασης στον ουρανό, ο ελληνικός λαός απέδειξε την αγάπη του για την ελευθερία. Τον διαχρονικό πόθο του να ζει με αξιοπρέπεια και να καθορίζει ο ίδιος τα του οίκου του.
Τίποτε δεν ξεχάστηκε, κανένας δεν ξεχάστηκε. Καμιά θυσία δεν πήγε χαμένη», αναφέρει ο πρωθυπουργός.


«Σήμερα η χώρα, μετά από μια περίοδο σκότους, κρίσης και επιτροπείας, μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο. Ο λαός μας απέδειξε στα δύσκολα τελευταία χρόνια ότι έχει και το κουράγιο, και τις δυνατότητες, και το ιστορικό φορτίο, για να στέκεται όρθιος στις φουρτούνες. Δεν ελπίζουμε απλώς σε ένα καλύτερο αύριο. Το χτίζουμε βήμα-βήμα, με όρους ελευθερίας, αλληλεγγύης, Δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης. Βέβαιοι ότι, όπως τότε, έτσι και τώρα, τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί.

Το αύριο είναι στα δικά μας χέρια. Και δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ΠΘ Τσίπρας : "Ο λαός μας απέδειξε στα δύσκολα τελευταία χρόνια ότι έχει και το κουράγιο, και τις δυνατότητες, και το ιστορικό φορτίο, για να στέκεται όρθιος στις φουρτούνες." Πηγή: www.lifo.grΆρα, όλα καλά και τον κολακεύουμε τον λαό για να του απαλύνουμε τον πόνο, αφού ή πληρώνει τις επιλογές των ηγετών του ("ιστορικό φορτίο") ή/και πληρώνει ΚΑΙ με την οικονομική αφαίμαξή του ("έχει κουράγιο και δυνατότητες").Εκτός αν ο ΠΘ εννοεί κάτι άλλο με το "στέκεται όρθιος στις φουρτούνες" και δεν το αντιλαμβάνομαι, αφού τίποτε θεμελιώδες και μακροοικονομικό δεν έχει αλλάξει. Είμαστε "ό, τι βρέξει ας κατεβάσει". Κατά τα άλλα, οι μόνοι που δεν πληρώνουν είναι οι πολιτικοί και κάποιες μεγαλοεισοδηματικές τάξεις και οι ανήκοντες σε κάποιες περιβόητες λίστες, που θα εφορολογούντο για να τον ελαφρύνουν, όπως είχε υποσχεθεί ο ΠΘ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του. Η κολακεία του λαού για να θολώσετε τα νερά - και όχι η τόνωση του φρονήματός του - από μεριάς σας κε ΠΘ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ.