Βερναρδάκης για Ελληνικό: Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ ξεμπλοκάρει την επένδυση

Βερναρδάκης για Ελληνικό: Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ ξεμπλοκάρει την επένδυση Facebook Twitter
0

Η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου 300 στεμμάτων στο Ελληνικό ξεκλειδώνει την επένδυση από όλες τις απόψεις, δήλωσε ο αρμόδιος για τη διασφάλιση της συνοχής του κυβερνητικού έργου και υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης στο Πρακτορείο Fm.

«Το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται κάποιος χώρος αρχαιολογικός πάντοτε ίσχυε αυτό, όχι μόνο τώρα δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση, απλώς υπάρχει μία διαδικασία πάνω σε αυτό, με την αυξημένη προσοχή που πρέπει να έχει η αρχαιολογική υπηρεσία.

 

Ο χώρος αυτός έτσι κι αλλιώς ήταν γνωστό ότι είναι περιοχή αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το είχαν δεχθεί και από παλιά και οι επενδυτές» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας πως οι επενδυτές θα αντιμετωπίσουν «απολύτως θετικά» τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, «διότι είναι προς το συμφέρον των επενδυτών, όταν ένας χώρος κηρύσσεται αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δίνει και μεγαλύτερη αξία στην επένδυση, καθώς όταν είναι γνωστό από τα πριν, δομείται με όρους που δεν προσβάλλονται».

«Νομίζω είναι η καλύτερη λύση για όλους, χωρίς να προσβάλλεται η νομιμότητα, η οποία είναι και αυτή ένα στοιχείο μιας επενδυτικής πλευράς. Νομίζω ότι και οι ίδιοι οι επενδυτές του Ελληνικού το γνωρίζουν και είναι σύμφωνοι, δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Αντίθετα, μία άλλη πολιτική διαχείριση στο συγκεκριμένο ζήτημα στην ουσία θα σήμαινε ότι δε θα γινόταν ποτέ η επένδυση αυτή, δεδομένου ότι θα είχαμε σίγουρα προσφυγές στο ΣτΕ, νομικές ανακατατάξεις και χαρακτηρισμούς σε δεύτερο χρόνο, ο χρόνος θα πέρναγε και όλα θα ήταν πολύ πιο ρευστά. Αυτή τη στιγμή το τοπίο είναι καθαρό, είναι γνωστό σε όλους. Άλλωστε είναι μία πολύ μικρή έκταση» εξήγησε ο κ. Βερναρδάκης.

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε πως «ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να αποτυπώσει το κλίμα της ανάκαμψης με μία δίκαιη μοιρασιά, με μία ανάκαμψη των κοινωνικών δεικτών, όχι μόνο των οικονομικών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM