ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Αιχμές Κοτζιά για Τουρκία: Οι Τούρκοι πιλότοι είναι άπειροι και μπορεί να προκαλέσουν ένα «ατύχημα»

Αιχμές Κοτζιά για Τουρκία: Οι Τούρκοι πιλότοι είναι άπειροι και μπορεί να προκαλέσουν ένα «ατύχημα» Facebook Twitter
0

Μεγάλο ποσοστό των Τούρκων πιλότων είτε προέρχονται χωρίς πείρα από τις σχολές τους, είτε είναι παλιοί πιλότοι που επέστρεψαν στην Υπηρεσία. Αυτοί είναι άνθρωποι, που τους λείπει η πρόσφατη εμπειρία και μπορούν ν' αντιδράσουν νευρικά λόγω φόβου και ανασφάλειας, δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, ενώ σημείωσε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο.

Μπορεί η νευρικότητά τους να προκαλέσει ένα λάθος ή ένα ατύχημα. Η ελληνική πλευρά είναι ψύχραιμη, τόνισε.

Για την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών, επέμεινε στην ανάγκη η ηγεσία της να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά και εξέφρασε ανησυχία για τον αναθεωρητισμό και τις προκλήσεις της. Έκανε λόγο για μη αποδοχή του διεθνούς δικαίου από τη γείτονα και μια όχι τόσο καλή πορεία όσον αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Όταν δυο χώρες δεν αναπτύσσουν τις διμερείς σχέσεις οι εντάσεις αυξάνονται, σημείωσε.

«Θέλουμε μια Τουρκία Ευρωπαϊκή. Η προοπτική εκδημοκρατισμού και εξευρωπαϊσμού της εξαρτάται από τους ίδιους τους Τούρκους. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καλές, αλλά όχι όσο θα ήθελε η Αθήνα».

Στο θέμα των Σκοπίων επανέλαβε ότι η λύση του ονόματος και η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού είναι όροι για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Σχετικά με την Αλβανία ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας έχει συνδεθεί και με τον σεβασμό του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και επέμεινε ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα τίτλων ιδιοκτησίας που αφορά και την ελληνική μειονότητα επισημαίνοντας ότι στο θέμα αυτό υπάρχει στήριξη και από την Ε.Ε. και από την Ουάσιγκτον.

Πολιτική
0

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ