Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,9% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
5

Σε διψήφια ποσοστά φτάνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι και η προώθηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη θέση του τρίτου κόμματος, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς ο ευρύτερος χώρος (μαζί Το Ποτάμι) συγκεντρώνει ήδη διψήφιο εκλογικό ποσοστό.

Η μέτρηση καλύπτει χρονικά τη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν, όπως το ζήτημα με την επένδυση στη Χαλκιδική και την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν 8,8% για τη ΔΗΣΥ, 7,3% για τη Χρυσή Αυγή, 7,1% για το ΚΚΕ, 3,4% για την Ένωση Κεντρώων, 2,9% για τους ΑΝΕΛ, 2,8% για το Ποτάμι.

Στην παράσταση νίκης με το 68% να προβλέπει νίκη της NΔ σε περίπτωση εκλογών και το 17% να βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως με 43%, ο «κανένας» είναι και πάλι πρώτος.

Η απαισιοδοξία της ελληνικής κοινωνίας παραμένει σε μεγάλο ποσοστό καθώς εκφράζεται από άνω του 75% των ερωτηθέντων.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πιστεύετε βρε παιδιά ότι θα μας σώσει η Νέα Δημοκρατία, ο Σύριζα, το ΚΚΕ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα; Για να πάει μπροστά αυτός ο ρημαδιασμένος τόπος χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας σ όλα τα επίπεδα. Γιατί να μην παραδειγματιζόμαστε από δημοκρατίες τύπου Σκανδιναβίας;Θα μου πείτε εκεί ότι το κράτος έχει πρόνοια. Συμφωνώ. Αλλά το κράτος και τις κυβερνήσεις ποιος τα εκλέγει; Εμείς. Όπως ορθά έχει λεχθεί η κυβέρνηση έχει τους πολιτικούς που τους αξίζει. Όταν ο Έλληνας (ή Ελληνάρας) έχει τη νοοτροπία της παντελούς ασέβειας των υπολοίπων ανθρώπων και την ικανοποίηση της πάρτης του και μόνο, τότε θα ψηφίζουμε τους συγκεκριμένους πολιτικούς που μας κυβερνούν.
Aρα τι προτείνετε κύριε Greater? μέχρι να αλλάξουμε, όπως πολύ σωστα αναφέρετε ,να το αφήσουμε στη θεά τύχη μπας και γινουμε Δανία του νότου οπως έλεγε ο αείμνηστος ΓΑΠ η να ψηφίσουμε φιλοευρωπαϊκά κόμματα? (ναι υπάρχουν 3 το ένα αναφέρεται στο σχόλιο σας). Διαφορετικά το "όλοι ιδιοι είναι" είδαμε καταλήγει...
Αν μπαίνεις σε ένα κλάμπ πλουσίων, μην έχοντας δεκάρα, πιστεύοντας πως αυτοί σε βάζουν μέσα γιατί θέλουν να σε κάνουν πλούσιο και ισχυρό σαν αυτούς, μάλλον δεν έχεις κάνει αρκετά παρέα με ανθρώπους...
Να μάθουμε να αγωνιζόμαστε για το εμείς και όχι το εγώ. Να μάθουμε να σεβόμαστε τον διπλανό μας και το περιβάλλον. Να μην ψηφίζουμε βάσει τυχόν προσωπικών συμφερόντων. Αλλά αυτά δυστυχώς είναι σχεδόν ουτοπικά.
Ο Έλληνας που έχει αλλάζει νοοτροπία, ποιό κόμμα θα ψηφίσει; Ποιό τον εκπροσωπεί; Πλέον ο κόσμος επιλέγει με κριτήριο ποιό κόμμα θα κάνει το λιγότερο κακό. Αν και νομίζω πως πλέον οι εκλογές είναι εντελώς εικονικές. Κάτι σαν υποκατάστατο εκλογών. Βέβαια η πρόσφατη ιστορία έδειξε πως, υπάρχουν και χειρότερα...Αν και φαίνεται πως όταν αυτά τα χειρότερα έρθουν θα είμαστε πολύ απασχολημένοι με τα κινητά μας για να αντιδράσουμε.Αντιδράει όμως κάποιος όταν πιστεύει πως η αντίδραση του μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Στην περίπτωση μας η αντίδραση το καλύτερο που μπορεί να φέρει είναι τον Άδωνι σε υπουργική θέση;