ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ερώτηση στη Βουλή για τον σύμβουλο του Βαρουφάκη

Ερώτηση στη Βουλή για τον σύμβουλο του Βαρουφάκη Facebook Twitter
0

Διευκρινίσεις για την ιδιότητα, τη σχέση εργασίας και τις αμοιβές του Γκλεν Κιμ, ως συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, πέντε βουλευτές της ΝΔ.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ο Γκλεν Κιμ ήταν συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη στην κατάρτιση του «plan X» και ότι - όπως περιγράφει ο κ. Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του - το «Σχέδιο Χ» περιελάμβανε «την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων, την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, τον επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε νέα δραχμή, καθώς και έκτακτα μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

 

 Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζουν ακόμη ότι «τον Ιούλιο 2017, με ομιλία του στην Ιταλία, ο κ. Κιμ, έκανε λόγο για δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με διάθεση κουπονιών σε δημοσίους υπαλλήλους, αντί μισθού».

 Τα ερωτήματα που θέτουν και ζητούν απαντήσεις αφορούν την ιδιότητα του κ. Κιμ από το 2015 έως και σήμερα, ποια η σχέση εργασίας του και ποιο το σύνολο των αμοιβών και πρόσθετων παροχών (οδοιπορικά και λοιπές αποζημιώσεις) που έλαβε.

 

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Σταϊκούρας Χρήστος, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Δήμας Χρήστος, Φορτσάκης Θεόδωρος, Μπούρας Αθανάσιος.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM