Μητσοτάκης εναντίον Κουρουμπλή στη Βουλή για τη ρύπανση-Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο;

Μητσοτάκης εναντίον Κουρουμπλή στη Βουλή για τη ρύπανση-Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Facebook Twitter
1

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στην Περιβάλλοντος στη Βουλή, από τον υπουργό Ναυτιλίας, για τη ρύπανση στο Σαρωνικό. Στην επιτροπή έδωσε το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Π. Κουρουμπλή, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

«Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι  «η προσπάθεια που γίνεται είναι γιγαντιαία και ίσως για πρώτη φορά να έχει γίνει κάτι τέτοιο» για να προσθέσει πως «μας κατηγορούν αλλά δεν μας λένε τι θα έπρεπε να κάνουμε».

Εκτίμησε δε ότι με την αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται «σε έναν μήνα τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά» ενώ δεσμεύτηκε ότι  «δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό χημικό στη θάλασσα της περιοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, ενώ είπε πως ο υπουργός είναι εδώ ως «υπόλογος».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM