Μετά το «πακέτο», έρχονται λουκέτα σε στρατό, υγεία και παιδεία

Μετά το «πακέτο», έρχονται λουκέτα σε στρατό, υγεία και παιδεία Facebook Twitter
1

Την άμεση κατάθεση σχεδίου καταργήσεων στρατοπέδων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων ζητά το Μαξίμου από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς είναι απαίτηση των δανειστών.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, αμέσως μετά την ψήφιση του πακέτου των 11,7 δις, θα υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδια συγχωνεύσεων που αφορά σε στρατόπεδα, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όπως και νοσοκομεία.

Βασικό κριτήριο για την κατάργηση στρατοπέδων αποτελεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, η γεωγραφική κατανομή τους, καθώς η ρητή εντολή του κ. Σαμαρά είναι το μέτρο αυτό να μην επηρεάσει θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στην παιδεία, ο Κων. Αρβανιτόπουλος έχει ως στόχο να περιορίσει τουλάχιστον κατά 10 τα περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει σημαντικός αριθμός συγχωνεύσεων και στα ΤΕΙ. Στο «μικροσκόπιο» της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Παιδείας βρίσκονται αυτή την ώρα τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.

Στο πεδίο της Υγείας, σχεδιάζεται  ιδιωτικοποίηση μονάδων νοσοκομείων, αλλά και συγχωνεύσεις. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται κατ' αρχάς 30 μονάδες της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, οι οποίες εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας.

Στο στρατό, αναμένεται να μπει λουκέτο σε  δεκαπέντε Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι τέλος του χρόνου με οικονομία περί τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο δραστικής μείωσης των στρατοπέδων, από 1/1/13 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο δέκα από τα είκοσι πέντε κέντρα νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα.

Αυτόματα θα κλείσουν τα κέντρα προπαίδευσης της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και τον Σκαραμαγκά.

Το υπουργείο Αμυνας, τέλος, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και να έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης για κλείσιμο των 280 μεγάλων στρατοπέδων που βρίσκεται διάσπαρτα στην ενδοχώρα, απομεινάρια της μετεμφυλιακής περιόδου, που δεν έχουν καμία επιχειρησιακή αξία και η λειτουργία τους είναι οικονομικά ασύμφορη.

Τα σχέδια του Μαξίμου αναμένεται να συναντήσουν τις αντιδράσεις βουλευτών που εκλέγονται σε περιοχές, όπου αναμένεται να μπουν λουκέτα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM