Κουρουμπλής: Δύο σκάφη της πλοιοκτήτριας εταιρείας στον Σαρωνικό είχαν κατασχεθεί

Κουρουμπλής: Δύο σκάφη της πλοιοκτήτριας εταιρείας στον Σαρωνικό είχαν κατασχεθεί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Αιχμές άφησε για την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Αγία Ζώνη ΙΙ» που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικο, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΊ, υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας. Ο κ. Κουρουμπλής άφησε αιχμές για την εταιρεία τονίζοντας πως τη στιγμή που βυθίστηκε το σκάφος, είχε πάνω του μόνο δύο εργαζόμενους.

«Θα είμαστε πολύ αυστηροί. Είχαν κατασχεθεί για λαθρεμπόριο δύο σκάφη της εταιρείας» είπε χαρακτηριστικά. «Όταν η επιχείρηση τελειώσει, τα πάντα θα ελεγχθούν, δεν έχουμε λόγο να προστατεύσουμε κανέναν», είπε. Ο κ. Κουρουμπλής, εμφανίστηκε σίγουρος για τις κινήσεις που γίνονται, καθώς ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα καλέσει δημοσιογράφους και δημάρχους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν καθαριστεί οι ακτές.

«Δεν είναι απλό γεγονός, Βυθίστηκε ένα πλοίο στα καλά του καθουμένου. Το ζήτημα που έχει τεθεί είναι αν υπήρξε η απαραίτητη κινητοποίηση. Το πλοίο βυθίστηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 3:30 ήταν εκεί πλοίο του λιμενικού. Στις 4 ήταν το πλοίο που διέσωσε τους ναυτικούς.

Στις 6:14 έγινε η ανάθεση στην εταιρεία για τη στεγανοποίηση του πλοίου. Τη νύχτα δεν γίνεται ο καθαρισμός. Δεν είναι εύκολη υπόθεση αυτή. Το πλοίο βυθίστηκε. Για να γίνει η επιχείρηση, πρέπει να ξέρεις που είναι το πλοίο. Στις 9:40 μπήκαν οι φράκτες. Στις 10 άρχισε η στεγανοποίηση. Ο Μητσοτάκης που ζητάει την παραίτησή μου, πιάστηκε αδιάβαστος. Αν λέω ψέματα, τότε θα παραιτηθώ», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Όταν θα ρθει η ώρα και θα τελειώσει η επιχείρηση, όλα θα απαντηθούν. Το μαζούτ που χύθηκε δεν είναι απλή ιστορία. Το Sea Diamond το ξέρετε ότι δεν έχει στεγανοποιηθεί ακόμα; Στόχος μας ήταν να το στεγανοποιήσουμε και σήμερα άρχισε η άντληση του πετρελαίου.

Αν είχαμε 40 αντιρρυπακτικά σκάφη, μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν άλλο. Η χώρα επιστράτευσε όλα τα πλοία του ιδιωτικού τομέα και τα 7 σκάφη του λιμενικού σώματος, με τρεις στόχους. Ό,τι υπάρχει στη θάλασσα και ό,τι έχει καλύψει τις παραλίες, θα καθαριστεί», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM