Αιχμές για τις δημοσκοπήσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) άφησε χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 82η ΔΕΘ. Το ειρωνικό σχόλιο του υπουργού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πανεπιστημίου.

 

Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφου από το seleo.gr, για την κατάσταση με τη διακίνηση ναρκωτικών εντός των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης , ο Πάνος Καμμένος σχολίασε: «Διακίνηση πρέπει να υπάρχει μεγάλη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ιδίως στο τμήμα που γίνονται οι πολιτικές δημοσκοπήσεις, αλλιώς δεν δικαιολογούνται (τα αποτελέσματα)».

 

 


Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, απαντώντας, μεταξύ άλλων, πως «για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών που απασχολεί όχι μόνον τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτού του είδους τα σχόλια, ούτε χάριν αστεϊσμού».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ:


«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην 82η ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ναρκωτικά στα ΑΕΙ, δήλωσε ότι "στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα πρέπει να γίνεται μεγάλη διακίνηση και ειδικά εκεί που κάνουν τις μετρήσεις των κομμάτων, αλλιώς δεν εξηγείται...".


Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θεωρούν ότι για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών που απασχολεί όχι μόνον τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτού του είδους τα σχόλια, ούτε χάριν αστεϊσμού, όπως πιστεύουν ότι τα έκανε ο κ. υπουργός.


Πόσο μάλλον για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο αποτελεί μια από τις λαμπρές εξαιρέσεις ελληνικών ΑΕΙ, στις οποίες το φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών είναι σχεδόν μηδαμινό.


Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ελπίζουν ότι ο κ. υπουργός θα αντιληφθεί το άτοπο των σχολίων του και θα ανασκευάσει».