Η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής συνέστησε στην Χρυσή Αυγή να μην το ξανακάνει!

Η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής συνέστησε στην Χρυσή Αυγή να μην το ξανακάνει! Facebook Twitter
1

Χωρίς ιδιαίτερες ποινές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, η οποία θα εξέταζε την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Στη αρχή η συζήτηση πήρε θεωρητικό περιεχόμενο για την ιστορική αφετηρία των ταγμάτων ασφαλείας. Μετά άρχισαν οι διαφωνίες ως προς το κείμενο της απόφασης και στο αν θα αναφέρεται η λέξη ρατσιστική βία.

Με τη φράση διαφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ,  Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να περιοριστούμε στα κρούσματα ρατσιστικής βίας, αλλά να μιλήσουμε συνολικά για τη βία.

Ενστάσεις, όμως, προέβαλε και η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια, η οποία πρόσθεσε "γιατί δεν καταδικάσαμε και τον Παπανδρέου όταν πήγαινε στο λιμάνι του Πειραιά με τους απεργούς;".

Μετά από πολύωρη συζήτηση η επιτροπή κατέληξε στη συγγραφή κειμένου, με βάση το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής θα προκαλέσει προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για το θέμα αν συνεχιστούν οι ενέργειες των βουλευτών και στο οποίο αναφέρεται ότι η επιτροπή καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα:

* Επιρρίπτει ευθύνες στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δράση των βουλευτών του.

* Καλεί τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην συμμετάσχουν ξανά σε παράνομες εκδηλώσεις και να μην προτρέπουν και τους οπαδούς τους να το κάνουν.

Το κείμενο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό επειδή δεν υπήρχε η φράση ρατσιστική βία, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ ψήφισε επίσης λευκό και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να δούμε πιο ψύχραιμα το θέμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM