Ο Μακρόν έκλεισε την ομιλία του με τους συγκλονιστικούς στίχους του Σεφέρη - (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μακρόν έκλεισε την ομιλία του με τους συγκλονιστικούς στίχους του Σεφέρη - (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Εντυπωσιακό και με ελληνικό συμβολισμό φινάλε στην ιστορική ομιλία του στην Πνύκα είχε ετοιμάσει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας για το ευρωπαϊκό ιδεώδες είπε: «Οι ιδρυτές της Ευρώπης, όταν έδωσαν τα χέρια στους εχθρούς μετά τον πόλεμο. Ποια ήταν η φιλοδοξία; Ένα κοινό νόμισμα. Εγώ πιστεύω πως σήμερα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Αυτό που η Γαλλία θέλει, είναι να συζητήσουμε το αν σας φοβίζει η ευρωπαϊκή φιλοδοξία. Κοιτάξτε πού βρισκόμαστε. Πρόκειται για μία στιγμή που πετάει η κουκουβάγια της Αθήνας. Είναι μια γαλήνια στιγμή. Η κουκουβάγια κοιτάει προς τα πίσω. Είναι πολύ εύκολο να κοιτά κανείς εκεί που είναι γνωστό το περιβάλλον. Μην κοιτάτε όπως η κουκουβάγια της Αθηνάς προς τα πίσω. Κοιτάξτε με φιλοδοξία. Την λίγο τρελή και τολμηρή φιλοδοξία. Αρκεί να έχουμε κοινές φιλοδοξίες. Σας το υπόσχομαι θα πετύχουμε».

Και έκλεισε την ομιλία του, παραθέτοντας μια φράση του έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη από το ποίημα: «Les anges sont blancs» (Οι άγγελοι είναι λευκοί): «Και ας ακούσουμε αυτό που έλεγε ο Γιώργος Σεφέρης: "Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οχτώ γωνιές των ανέμων γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"».

«Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στο θαύμα να συμβεί», κατέληξε.

 
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια