Επίσκεψη του Γάλλου υπουργού οικονομικών Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Επίσκεψη του Γάλλου υπουργού οικονομικών Μοσκοβισί στην Αθήνα. Facebook Twitter
0

Ο Πιέ Μοσκοβισί γίνεται ο πρώτος Γάλλος υπουργός οικονομικών που επισκέπτεται τη χώρα μας από το 1998. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αθήνα, θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον ομόλογό του Ιωάννη Στουρνάρα, καθώς και τον Κωστή Χατζηδάκη. Θα συναντηθεί επίσης στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ.Μοσκοβισί αναγνωρίζει την ανάγκη να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο και τονίζει χαρακτηριστικά: «η ανταπόκριση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει, αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά αυτό είναι δυνατόν μόνο εφ' όσον η Ελλάδα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι όχι μόνο διαθέτει την πολιτική βούληση, αλλά και ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται και εφαρμόζονται. Αυτό θα οικοδομήσει την αξιοπιστία της, γεγονός που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη».

Επιπλέον αναφέρει ότι οι διαβεβαιώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στις πρόσφατες συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους έγιναν δεκτές με ικανοποίηση στο Παρίσι και τόνισε ότι «για μας δεν υπάρχει θέμα ότι η Ελλάδα ανήκει εξ ολοκλήρου στη νομισματική ένωση και ότι δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει τη θέση ανάμεσά μας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM