Πυρετώδεις διεργασίες στο επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ

Πυρετώδεις διεργασίες στο επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ Facebook Twitter
1

Έντονες είναι οι διεργασίες από την πλευρά της κυβέρνησης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία του πρωθυπουργού τόσο στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας όσο και στο ύφος της τοποθέτησής του στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Από το πρωί της Παρασκευής υπήρξε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικά στελέχη της κυβέρνησης και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο, ενώ συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του Τύπου για ανασχηματισμό.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν εξετάζεται το σενάριο του ανασχηματισμού και δη δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης σκιαγραφήθηκε η προετοιμασία της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου αλλά και η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, στις 7 και 8 Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανάλογες συσκέψεις είχε ο κ. Τσίπρας με υπουργούς τις προηγούμενες μέρες, που θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε σειρά συναντήσεων και με τους επικεφαλής των παραγωγικών και κοινωνικών υπουργείων, καθώς στη Βουλή αναμένεται και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει τις συνθήκες πόλωσης  ανάμεσα στην ίδια και την αξιωματική αντιπολίτευση που διαμορφώνονται ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Τα επιτελεία του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει αγώνα δρόμου προκειμένου να κυριαρχήσουν σε επίπεδο εντυπώσεων και να διεκδικήσουν την διαμόρφωση της ατζέντας με τις πρωτοβουλίες τους. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM