Ρυθμίσεις για αδήλωτη εργασία και κοινωνική ασφάλιση περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Ρυθμίσεις για αδήλωτη εργασία και κοινωνική ασφάλιση περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Facebook Twitter
0

Συναντήσεις είχε το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων και με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου ώστε να διευκρινιστούν και οι τελευταίες αλλαγές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από την υπουργό για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αφού πρόκειται για διατάξεις με «θετικό πρόσημο για την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας» εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως έχει επισημάνει η κυρία Αχτσιόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αφορά σε ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλεια, την αδήλωτη εργασία και την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ενδεικτικά στις ρυθμίσεις θα περιλαμβάνεται και η υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν ηλεκτρονικά τις υπερωρίες των εργαζομένων στο σύστημα Εργάνη.

Σε σχέση με την ασφάλιση αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση- ανάσα με σκοπό την αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα, που απασχολεί πολύ τους μηχανικούς και τους δικηγόρους.

Για τις αναπηρικές συντάξεις, εξετάζεται η εξάμηνη παράταση χορήγησής της, σε περίπτωση που εκκρεμεί εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM