Συνάντηση Τσίπρα - Γαβρόγλου στο Μαξίμου για σχολεία και πανελλαδικές

Συνάντηση Τσίπρα - Γαβρόγλου στο Μαξίμου για σχολεία και πανελλαδικές Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Αναλυτική ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσεων του υπουργείου Παιδείας, λίγο πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.


Η πορεία προς το άνοιγμα των σχολείων, οι πρωτοβουλίες για το νέο λύκειο και η υλοποίηση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που πρόσφατα ψηφίσθηκε, μέσω της σύστασης των αναγκαίων επιτροπών, ήταν τα βασικά θέματα της ενημέρωσης.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα της σημερινής συνεργασίας του πρωθυπουργού με τον Κ. Γαβρόγλου περιλάμβανε τα εξής θέματα:

  • Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, για το οποίο το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει καθ' όλα έτοιμο: οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους και τα βιβλία στα σχολεία, «περιμένοντας» τους μαθητές. Στο θέμα αυτό εντάσσεται και το ζήτημα που ανέκυψε από την κατάργηση του νόμου για τους σχολικούς διευθυντές τον περασμένο Απρίλιο (είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας). Από τη στιγμή εκείνη το υπουργείο κινήθηκε ταχύτατα και 7.500 διευθυντές (από 10.000 υποψηφίους) βρίσκονται στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου.
  • Ιδιαίτερο βάρος δίνει επίσης το υπουργείο Παιδείας στη Β' και Γ' Λυκείου, τάξεις στις οποίες φιλοδοξεί να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, είναι, επίσης, ψηλά στην ατζέντα του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικώς.
  • Το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση.
  • Η υλοποίηση, τέλος, όσων προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM