Αβραμόπουλος: Να μην μπερδεύουμε τους τρομοκράτες με τους μετανάστες

Αβραμόπουλος: Να μην μπερδεύουμε τους τρομοκράτες με τους μετανάστες Facebook Twitter
0

«Χρειάζεται καλύτερη παιδεία, πρέπει να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες να νιώσουν ισότιμοι και ενταγμένοι στις κοινωνίες μας. Πρέπει να τους δείξουμε σεβασμό και να κατανοήσουμε τον πολιτισμό τους», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» σχετικά με την ένταξη των μεταναστών την ΕΕ.

Σχετικά με το πόσο και αν πρέπει να ταυτίζονται οι τρομοκράτες με τους μετανάστες, ο κ. Αβραμόπουλος απαντά: «Είναι λανθασμένο και δεν αποτελεί ένδειξη σωφροσύνης να μπερδεύονται οι τρομοκράτες με τους μετανάστες. Υπήρξαν πολύ λίγες περιπτώσεις μεταναστών που είχαν συμμετοχή στις επιθέσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των τρομοκρατών μεγάλωσε στις χώρες μας, φοίτησε στα σχολεία μας. Πρέπει να καταλάβουμε για ποιον λόγο, τώρα, μας χτυπούν και πώς να τους εντάξουμε καλύτερα».


Ο κ. Αβραμόπουλος, παράλληλα, κάνει γνωστό ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για τη Ριζοσπαστικοποίηση η οποία θα βοηθήσει στο να αναπτυχθούν νέες ευρωπαϊκές πολιτικές σχετικά με το πώς να καταπολεμηθεί η ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό.

«Φτάνει με τους εθνικούς εγωισμούς. Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει χρόνια, ήρθε η στιγμή οι κυβερνήσεις να αρχίσουν να συνεργάζονται ουσιαστικά με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, αν θέλουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών», δηλώνει.

«Χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβερνήσεων, το να μοιράζονται αποτελεσματικά τις πληροφορίες αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο- κλειδί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι αστυνομικοί μας πρέπει να έχουν τις σωστές πληροφορίες, την κατάλληλη στιγμή», προσθέτει.



Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ