Οργισμένο μήνυμα Ψινάκη για το δημοσίευμα «Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος»

Οργισμένο μήνυμα Ψινάκη για το δημοσίευμα «Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος» Facebook Twitter
(Menelaos Myrillas / SOOC)
6

Την αντίδραση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο την φωτογραφία του και επικεφαλίδα «Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος».

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Η ανατολική Αττική, οι δημότες της οποίας τον εξέλεξαν για να προασπίζεται τα συμφέροντά τους, φλεγόταν απ' άκρη σ' άκρη και τα σπίτια τους απειλούνταν από τη μεγάλη πυρκαγιά, αλλά τις κρίσιμες εκείνες πρώτες ώρες ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ήταν... απών! Σε μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο, προτίμησε το βράδυ της Κυριακής να διασκεδάζει αμέριμνος στη Μύκονο, τρώγοντας και πίνοντας με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο κοσμικό εστιατόριο Kiku! Η νέα προκλητική συμπεριφορά του Ηλία Ψινάκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο δήμαρχος, άλλωστε, ζει στον κόσμο του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας το υπενθυμίζει! Ποιος ξεχνά, άλλωστε, το πρόσφατο ταξίδι στο Ντουμπάι και τον λουλουδοπόλεμο στο κέντρο όπου τραγουδά ο Λε-Πα; Την ώρα, λοιπόν, που σπίτια και περιουσίες σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα είχαν παραδοθεί στις φλόγες και ενώ η ευρύτερη περιοχή είχε μετατραπεί σε κόλαση του Δάντη, εκείνος απολάμβανε το δείπνο του συντροφιά με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος, επίσης, δεν... συγκινήθηκε από το δράμα χιλιάδων συμπολιτών μας! Την επόμενη μέρα, όμως, ο δήμαρχος Μαραθώνα έκανε θεαματική εμφάνιση στο μέτωπο της φωτιάς, φέρνοντας... νερά και σάντουιτς για τους πυροσβέστες! Στις δηλώσεις του προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του, λέγοντας ότι δεν γνώριζε για την πυρκαγιά γιατί βρισκόταν σε ένα ερημονήσι (!!!) και ότι τον ενημέρωσε τηλεφωνικά η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στις 6 το πρωί της Δευτέρας, οπότε «άρπαξε» ένα ελικόπτερο και έφτασε στον Μαραθώνα! Μάλλον στο πριγκιπάτο της Μυκόνου δεν έχουν καμία σύνδεση με τον έξω κόσμο και έτσι ο Ηλίας Ψινάκης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αδυνατούσαν να πληροφορηθούν τα δραματικά γεγονότα»

Οργισμένο μήνυμα Ψινάκη για το δημοσίευμα «Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος» Facebook Twitter

Πριν από λίγη ώρα, ο Ηλίας Ψινάκης απάντησε στο δημοσίευμα το οποίο διαψεύδει και επιπλέον αναφέρει πως απαιτεί από την εφημερίδα μια συγγνώμη προς τους Δημότες του. Ο δήμαρχος περιγράφει μεταξύ άλλων το χρονικό μέχρι να ενημερωθεί και το πώς τελικά επέστρεψε στην Αττική ενώ κάνει λόγο για για «λάσπη» και «ηλιθιότητες».

Η δήλωσή του όπως δημοσιεύτηκε στο Instagram:

«Ο μόνος λόγος που κάθομαι και ασχολούμαι με αυτά τα ηλίθια δημοσιεύματα είναι επειδή δεν αφορούν έμενα -που είναι πάγια τακτική μου να μην τα διαψεύδω-άλλα τον Δήμο μου. Γράφονται πολλές μπούρδες για το πού ήμουν όταν έκαιγε η φωτιά στην Ανατολική Αττική. Η αλήθεια είναι πως πράγματι βρισκόμουν στην Μύκονο με τον Υπουργό Ναυτιλίας Π Κουρουμπλη τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κο Α Γεωργιάδη τον Δήμαρχο Μυκόνου Κ. Κούκα στα προγραμματισμένα εγκαίνια μιας υπεροχής πρωτοβουλίας για safe water sports που είχε ο Κος Πασχαλακης πατέρας του 10 χρόνου Μιχαηλ που έχασε την ζωή του πριν 3 χρονιά στην Μυκονο, με προσωπικό ενδιαφέρον να γίνει σε όλους τους Δημους της Αμφικτυονιας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων για να μην χαθούν και άλλες αθώες ζωές. Το βράδυ έφυγα από το νησί με το σκάφος στο οποίο ήμουν φιλοξενούμενος και πήγαμε σε ένα ξερονήσι κοντά στα Κουφονήσια. Μέχρι εκείνη την στιγμή η φωτιά ήταν μακρυά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον δήμο Μαραθώνα. Η φωτιά στην περιοχή του Βαρνάβα έφτασε νωρίς το πρωί γύρω στις 5 και κάτι. Στις 6 το πρωί μου τηλεφώνησε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και μου είπε ότι η φωτιά πηγαίνει στην περιοχή του Βαρνάβα. Πήρα ένα ελικόπτερο και τσακίστηκα και ήρθα στην Αθηνα εγκαταλείποντας το ξερονήσι που βρισκόμουνα και παράλληλα οργανώνοντας με την Περιφέρεια το Υπουργείο Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής τις κινήσεις που έγιναν άμεσα και σε 8 ώρες έσβησαν την μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα και σώθηκε ο Μαραθώνας από μια τεράστια καταστροφή που δυστυχώς δεν απέφυγε ο Δήμος Ωρωπού . Αυτή είναι όλη η αλήθεια και την είπα από την πρώτη στιγμή .Το τι έκανα όταν έφτασα το είδε όλη η Ελλάδα. Τι δεν καταλαβαίνετε;
Γιατί τόση λάσπη?
Γιατί δεν διασταυρώνετε τις ηλιθιότητες που γράφετε από τις αρχές τα Υπουργεία και την Περιφέρεια;
Απαιτώ από όλους εσάς που γράφετε η αναπαράγετε αυτές τις αηδίες ένα συγνώμη στους Δημότες μου που πάλευαν με τις φλόγες για να λήξει εδώ και να μην έχουμε άλλα..!!
Ευχαριστώ».

Ο μονος λογος που κάθομαι και ασχολούμαι με αυτά τα ηλιθια δημοσίευματα είναι επειδη δεν αφορούν εμενα -που είναι πάγια τακτική μου να μην τα διαψεύδω-αλλα τον Δήμο μου. Γραφονται πολλες μπουρδες για το που ημουν οταν εκαιγε η φωτια στην Ανατολικη Αττικη.Η αληθεια ειναι πως πραγματι βρισκομουν στην Μυκονο με τον Υπουργο Ναυτιλιας Π Κουρουμπλη τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κο Α Γεωργιάδη τον Δήμαρχο Μυκόνου Κ Κουκα στα προγραμματισμένα εγκαινια μιας υπεροχης πρωτοβουλίας για safe water sports που είχε ο Κος Πασχαλακης πατερας του 10 χρόνου Μιχαηλ που έχασε την ζωή του πριν 3 χρονια στην Μυκονο, με προσωπικό ενδιαφέρον να γίνει σε ολους τους Δημους της Αμφικτυονιας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων για να μην χαθούν και άλλες αθώες ζωες. Το βραδυ εφυγα απο το νησι με το σκαφος στο οποιο ημουν φιλοξενουμενος και πηγαμε σε ένα ξερονήσι κοντά στα Κουφονησια .Μεχρι εκεινη την στιγμη η φωτια ηταν μακρυα και δεν υπηρχε κανενα προβλημα με τον δημο Μαραθωνα. Η φωτια στην περιοχη του Βαρναβα εφτασε νωρις το πρωι γυρω στις 5 και κατι.Στις 6 το πρωι μου τηλεφωνησε η Περιφερειαρχης Ρ ενα Δουρου και μου ειπε οτι η φωτια πηγαινει στην περιοχη του Βαρναβα .Πηρα ενα ελικοπτερο και τσακιστικα και ηρθα στην Αθηνα εγκαταλειπωντας το ξερονησι που βρισκόμουνα και παράλληλα οργανώνοντας με την Περιφέρεια το Υπουργείο Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής τις κινήσεις που έγιναν άμεσα και σε 8 ώρες έσβησαν την μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρναβα και σώθηκε ο Μαραθώνας από μια τεράστια καταστροφή που δυστυχως δεν απέφυγε ο Δήμος Ωρωπου .Αυτη ειναι ολη η αληθεια και την ειπα απο την πρωτη στιγμη .Το τι εκανα οταν εφτασα το ειδε ολη η Ελλαδα. Τι δεν καταλαβαίνετε ? Γιατι τόση λασπη? Γιατι δεν διασταυρωνετε τις ηλιθιότητες που γράφετε από τις αρχές τα Υπουργεία και την Περιφέρεια ? Απαιτω από ολους εσας που γράφετε η αναπαράγετε αυτες τις αηδίες ένα συγνωμη στους Δημότες μου που πάλευαν με τις φλόγες για να λήξει εδώ και να μην εχουμε αλλα..!! Ευχαριστω #amphictyonyofancientgreekcities #marathon

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ilias Psinakis - Ηλίας Ψινάκης (@iliaspsinakis) στις

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ